Læserbrev: Stærkt politisk fokus på landdistrikter

30. oktober 2017
Læserbrev: Stærkt politisk fokus på landdistrikter

.
Af Anna Oosterhof, Byrådskandidat for Venstre #kv17

Samlet set bor knap 70 % af Rebild Kommunes befolkning i landdistrikterne. Næsten 60 % pendler ud af kommunen om morgenen for at komme på arbejde. Rebild Kommune er i den grad en pendlerkommune. Smuk natur med Rebild Bakker og Rold Skov og en god infrastruktur sikrer, at der er masser af potentialer for fortsat udvikling.

Støvring og Skørping er stærke vækstbyer og vi skal fortsat satse på disse byer som vækstmotorer.
Stærke hovedbyer udelukker ikke en aktiv landdistriktsudvikling tværtimod!

Landdistriktsudvikling skal ske med afsæt i en erkendelse af, at vi har et par stærke motorer der trækker væksten. Vi må ikke smøre et tyndt lag udviklingsleverpostej ud over hele Rebild Kommune. Vi må satse dér, hvor der i forvejen er en positiv udvikling i gang og bygge videre på den.
I virkeligheden er det ret så enkelt: En god balance mellem by og land er vigtigt, da begge dele kan noget forskelligt.
En god liberal værdi er frihed under ansvar, derfor skal det være muligt, både at bo og drive virksomhed i byer og på landet. Dog med det forbehold, at ikke alle landsbyer skal have deres eget erhvervsområde. Der skal være logik og fornuft i tingene, ellers spænder vi ben for udviklingen, da vi bruger for meget tid og penge på, at konkurrere internt i kommunen.

Lokale fællesskaber og sammenhold bærer landdistrikterne og som kommune skal vi skabe de rigtige rammer for at støtte vores landsbyer bedst muligt. Mange virksomheder har en stærk forankring på landet, gode eksempler er små og mellemstore virksomheder indenfor industri og håndværk. Desuden er landbruget en væsentlig jobskaber og derfor med til at holde liv på landet.

Derfor vil jeg arbejde for en differentieret udvikling, hvor vi arbejder strategisk med en fortsat positiv udvikling i Rebild Kommune.

Der er åbent for kommentarer allernederst på siden.

Rebild og omegn

Se flere artikler