Læserbrev: Rebild Kommune – Naturen og turismen

17. oktober 2017
Læserbrev: Rebild Kommune – Naturen og turismen

.
Af Kristina Guldbæk, byrådskandidat for Venstre, Rebild Hedevej 11, Rebild.

Kommunalvalget den 21. november 2017 nærmer sig med hastige skridt.

Det er første gang jeg er opstillet til byrådet i Rebild Kommune, og derfor vil jeg gerne fortælle lidt om et par mine mærkesager, og hvad du kan forvente, når du sætter dit kryds ud for mit navn på stemmesedlen.
Rebild Kommune er en rigtig god og veldrevet kommune. I modsætning til mange andre nordjyske kommuner, der kæmper med tilbagegang i befolkningstallet, så stiger antallet af indbyggere i Rebild. Det er rigtig dejligt, og det vidner om, hvor attraktiv vores kommune er. Den udvikling skal vi holde fast i!

Med et stigende befolkningstal kommer der også øgede skatteindtægter til kommunen, men udviklingen kræver også, at eksempelvis skoler, børnehaver og ældrecentre er gearet til det øgede antal borgere (ca. 700 siden 2014). Udvidelse af institutioner og ansættelse af yderligere personale er alt sammen noget, der er med til at udfordre økonomien i Rebild Kommune, og derfor er det vigtigt, at vi imødegår dette ved at se på, hvorledes der kan skabes yderligere økonomisk vækst, således at regnestykket hænger sammen. I den forbindelse spiller erhvervslivet en særdeles vigtig rolle. Gode forhold for erhvervslivet tiltrækker nye virksomheder til kommunen og tilskynder de allerede etablerede virksomheder til at blive i Rebild Kommune med øgede indtægter til følge.

En af de ting mange mennesker forbinder Rebild Kommune med er vores utrolig smukke natur med blandt andet Rold Skov og ikke mindst de ikoniske bakker, kilder, søer og kalkminer. Det skal vi blive endnu bedre til at gøre opmærksom på! Jeg vil arbejde målrettet på at skabe de bedste betingelser for erhvervslivet i Rebild Kommune, og i særdeleshed den del af erhvervslivet, der har turisme som hovedbeskæftigelse. Der kan tiltrækkes mange flere turister og indtægter fra såvel ind- som udland til vores kommune, hvis der bliver gjort en øget indsats. En helt konkret sag, som det i den forbindelse også er vigtig at gøre opmærksom på er koldkrigsbunkeren Regan Vest, der efter planen åbner i 2020.

Dette vil blive en meget stor turistattraktion, og det er vigtigt, at både turisthvervet i området og Rebild Kommune er forberedt, bl.a. i forhold til infrastruktur. Og så kommer mange af de besøgende forhåbentlig igen for eksempelvis at cykle på MTB, sejle i kano eller spille golf i de skønne omgivelser. Samtidig med, at de overnatter på f.eks. hotel eller campingplads og nyder god mad fremstillet af lokale råvarer.

Lad os give turismen i Rebild Kommune en saltvandsindsprøjtning! Det vil gavne hele kommunen og det vil være et af de elementer, der er med til at sikre, at økonomien hænger sammen også på den lange bane.

Der er åbent for kommentarer allernederst på siden.

Rebild og omegn

Se flere artikler