LÆSERBREV: Når sjælen gør ondt er prisen høj!

28. oktober 2017
LÆSERBREV: Når sjælen gør ondt er prisen høj!

.
AF Gry Tange Kommunal- og regionrådskandidat 2017
Det Konservative Folkeparti Rebild

Ved du godt, at det koster 400 kr. i timen med tilskud og 1000 kr. i timen uden tilskud, at benytte sig af en psykolog? Hvorfor skal det være dyrt, når sjælen gør ondt? Selvom tilskudsprocenten er relativ høj, så hjælper det jo lige lidt, når startprisen er skyhøj.

Det viser sig, at kun 26 kommuner på landsplan har et tilbud til unge mellem 15 og 25 år om gratis, åben og anonym psykologhjælp.
Det er altså godt ¼ af landets kommuner, der har fokus på den mentale sundhed for unge. Dét er IKKE ok!

Vi skal passe på vores unge. Det mindste vi kan gøre, er da at give et reelt tilbud til den mentale sundhed.

Personligt mener jeg, at vi i Rebild Kommune er godt med ift. den fysiske sundhed. Men hvad kan man bruge fysisk sundhed til, hvis sjælen stadig gør ondt?! Selvom forskning selvfølgelig viser, at motion øger den mentale sundhed, så er det ikke alt der kan løbes væk.

Når det er sagt, er det vigtigt, at når vi får etableret et særligt tilbud til unge mellem 15 og 25 år, hvor vi sikrer, at kvaliteten er i orden! Alt for mange gange har jeg hørt om borgere, der har fået hjælp og tilskud til psykologhjælp og kommet derfra med en oplevelse, de hellere havde været foruden.

I psykiatrien må prisen aldrig blive det afgørende! For den egentlige pris er ikke kroner og ører! Det er mennesker, familier, børn, arbejdskraft og meget mere, der lider under manglende tilbud i kommunen.
Hvornår skal den mentale sundhed tages alvorligt? Hvorfor er man så bange for at snakke om det? Er det nemmere bare at stikke folk en pille og håbe det hele bliver bedre?!

Min sjæl har også slået sig. Heldigvis blev der pustet på skaden, og der er nu kun ar tilbage. Ar som jeg kan snakke om og se på, uden at rive op i dem. Det kan jeg takke en dygtig (og dyr) psykolog for.

Det betyder også, at jeg kan, som jeg gjorde i sidste weekend, cykle med min datter til Store Øksø og nyde den dejlige natur i fulde drag.

Hvorfor skal vi snyde unge mellem 15 og 25 år for en reel mulighed, for at få det godt og få det maksimale ud af livet?
Vil du være med til det? Jeg vil ikke!

Der er åbent for kommentarer allernederst på siden.

Rebild og omegn

Se flere artikler