Læserbrev: Ja, vi lokalpolitikere vil det samme

23. oktober 2017
Læserbrev: Ja, vi lokalpolitikere vil det samme

.
Af Klaus Danmark, Byrådskandidat for Venstre til byrådsvalget i Rebild kommune

Jeg har stor forståelse for, at du som vælger her til kommunevalget d. 21. november må have svært ved at vurdere, hvor krydset skal sættes. Alle politikere vil jo det samme, og det var også tydeligt til valgmødet i Kirketerp d 19. oktober hvor mange var mødt op for at høre holdninger og forskelle mellem partierne. De større forskelle kom bare ikke. Alle vil forbedre på kerneområderne: børnepasning, skole og ældre. Den skarpe vælger kan bare bladre tilbage til valgtemaerne for 4 år siden, og så er det sikkert en flot kopi fra dengang.

Så hvor er nytænkning og hvordan skal vi sætte ind for at skabe reelle forandringer?

Mit bud er, at nytænkningen bør være, at vi sætter os et reelt mål om, at vi vil have de bedste skoler i Nordjylland målt på karaktergennemsnit og trivsel blandt lærere og elever. Det vil være en god historie og tiltrække flere borgere til kommunen.

Nytænkning er også, at vi får gjort op med sognerådspolitikken i kommunen. Investering i eksempelvis byudvikling skal give mening. Argumentet skal ikke være, at nu fik du noget, og så skal jeg have det samme. Sammenhæng mellem land og by skal være bedre gennemtænkt.

En ny tilgang kan også være, at vi får styr på den kommunale organisation, så du og jeg slipper for at skulle betale millioner af kroner i fratrædelsesgodtgørelse til kommunale ledere, som enten bliver fyret eller fratræder. Disse penge sammen med fratrædelsesgodtgørelse til en kommunaldirektør, som på trods af dette fortsætter i sit job de næste 3 år kunne være anvendt bedre på børne- og ældreområdet.

Valget er dit, men jeg håber, at du vil holde mig og de andre kandidater op på vores valgløfter og oplæg, så vi om 4 år kan se, at vi har flyttes os som kommune, så det ikke blot er en masse tomme ord uden handling. Vi ses i valglokalerne d. 21. november.

Der er åbent for kommentarer allernederst på siden.

Rebild og omegn

Se flere artikler