Læserbrev: Flere kvinder i byrådet giver flere perspektiver

23. oktober 2017
Læserbrev: Flere kvinder i byrådet giver flere perspektiver

.
Af Anna Oosterhof (V)
Vesterhedenvej 49, Guldbæk
9230 Svenstrup J

Det kan være en demokratisk udfordring, at kandidatlisterne ikke afspejler det samfund vi alle sammen er en del af. Det gælder i øvrigt ikke kun det forholdsvis lave andel af kvinder, også unge kandidater er et sjældent syn på listerne.

Jeg tror, at en af grundene er, at det generelt er blevet sværere at finde personer der ønsker at engagerer sig i politik fordi det tager tid fra noget andet, herunder familien og fritid. Men skylder vi ikke at lære vores børn, at både kvinder og mænd tager ansvar for det lokalsamfund vi alle er en del af? At et nyt bibliotek i Støvring eller en ny kommende cykelsti gennem Rebild Bakker ikke er bare noget kommunen leverer men resultater af politiske prioriteringer som både kvinder og mænd står bag. Og som begge køn i øvrigt har betalt via skatten.

I virkeligheden er det ret så enkelt: En god balance mellem kønnene giver flere perspektiver på de beslutninger der skal træffes. Der findes undersøgelser på, at mangfoldighed i ledelsen betaler sig. Virksomheder med den mest mangfoldige ledelse tjener i gennemsnit mere end 10 procent mere end virksomheder med lavest mangfoldighed i ledelsen.
Mangfoldigheden er ikke et mål i sig selv, men et middel til kvalificerede beslutninger.

Tænk dig om før du ikke stemmer stem på en kvinde!

Der er åbent for kommentarer allernederst på siden.

Rebild og omegn

Se flere artikler