Læserbrev: En god start for børnefamilierne i Rebild

3. november 2017
Læserbrev: En god start for børnefamilierne i Rebild

.
Af Pia Bøgelund Ravnholt, Lone Skovrider, Thomas Thorlak

Børnefamilier har en travl hverdag, hvor flere forældre pendler ud af kommunen tidlig morgen og kommer hjem hen på eftermiddagen. Børnene går i dagpleje, vuggestue, børnehave og skole, hvor de skal være en del timer dagligt. Efter skolereformen alt for mange timer i skolerne, efter vores mening. Vi ville gerne give børnene valgfrie muligheder for fritidsaktiviteter, som vi finder mindst lige så dannende i gode sociale netværk.

Vores sammenhængende børnepolitik fandt Børne- og Socialminister Mai Mercado spændende og positiv, da hun under et besøg i kommunen, fik en rundvisning på en daginstitution.
Men vi er i øjeblikket yderst udfordret i rammerne, indtil to nye børneinstitutioner står klar. Som en hjælp til både kapacitetsproblemet og ikke mindst til børnefamilierne har vi fået indført mulighed for økonomisk hjælp til pasning af egne børn, så børnefamilierne kan få en blødere start med deres småbørn:
Men vi skal have større fokus på alle aldersgrupper af børn i Rebild Kommune, så vi sikrer dem en god og tryg hverdag i gode rammer og med den rette normering, hvor både børn og pædagoger får de rette betingelser.
Området tilføres penge i budget 2018, men vi vil arbejde for, at der bliver tilført yderligere midler til institutioner og skoler. Børnene er og bliver vores fremtid og de første år sætter sit præg, så dem skal vi større fokus på, samt tilgodese i langt højere grad end i dag.

Der er åbent for kommentarer allernederst på siden.

Rebild og omegn

Se flere artikler