Læserbrev: Det er IKKE vores penge

6. november 2017
Læserbrev: Det er IKKE vores penge

Hvad skal der til?

.
Af Anna Oosterhof, Byrådskandidat for Venstre #kv17

En undersøgelse foretaget af analyseinstitut Wilke for Jyllands-Posten viser, at 46 % af samtlige vælgere ikke har tillid til byrådspolitikernes valgløfter.
Tilliden er styrtdykket – for blot 10 år siden, var tallet på 30 %. Tilliden skal og kan genopbygges ved en bedre og ærlig kommunikation. Den manglende tillid skal helst ikke sætte sig fast på den lidt længere bane.

Først og fremmes handler det om klassiske værdier som åbenhed og ærlighed. En god liberal værdi er frihed under ansvar. En kommune kan og skal ikke løfte alle opgaver alene.

For det andet handler det om til- og fravalg. Konkret betyder det, at der skal arbejdes strategisk med udvikling med afsæt i en erkendelse af, at nogle ting er need-to-have og andre nice-to-have.

Valgløfter flyver gennem luften nu, men husk nu finansieringen!
Det går godt i Rebild Kommune, som er kendt for at have den stærkeste økonomi i hele Nordjylland. Det skulle gerne forblive sådan.

Som måske – kommende byrådspolitiker vil jeg ikke være med til at love guld og grønne skove. Fordi jeg ved, at vækst kræver rettidig omhu. Og svaret på, hvem der skal betale, er entydigt: Det er de private virksomheder der tjener de penge, som gør, at vi har råd til offentlig velfærd.

En kommende stærk politisk ledelse skal tør at prioritere ressourcerne bedst muligt – i forhold til at løse de borgernære opgaver. En driftssikker, stabil og udviklingsorienteret politisk ledet kommune er også i den grad noget som virksomhederne værdsætter. Det giver dem lyst til at investere og her har vi ret gode kort på hånden i form af velbeliggende erhvervsgrunde ved Støvring.

Jeg satser på, at Rebild Kommunes borgere stemmer med omtanke og sund fornuft.

Der er åbent for kommentarer allernederst på siden.

Rebild og omegn

Se flere artikler