Læserbrev: Brug din lokale politiker … også når det er om hundeposer!

23. oktober 2017
Læserbrev: Brug din lokale politiker … også når det er om hundeposer!

.
Af Birgitte Wilsted Simonsen, Tranebærvej 48, Støvring. Kandidat til Kommunevalget 2017 for de Konservative.

Da jeg for nogle måneder siden sagde jeg ja til at stille op til kommunevalget, skulle jeg til at forholde mig til meget nyt som kommunens økonomi, kulturpolitik, byudvikling med mere. Men det sker så også at der dukker de små nære spørgsmål op spørgsmål som har en her-og-nu betydning for vores alle sammens dagligdag.

Under en luftetur med vores egne hunde på villavejen i Støvring blev jeg i ugens løb, spurgt om jeg ville arbejde for flere skraldespande langs byens stier og fortove, så vi undgik, at der lå så mange hundeposer og andet affald og flød rundt omkring. Der har indtil for få år siden stået affaldskurve flere steder ved stisystemerne, men de er nu stort set forsvundet.

Spørgsmålet blev fulgt op af et forslag om, skraldespandene ikke kunne placeres på en sådan måde, at de kunne tømmes af dem som kørte renovationsbilerne. De kører jo allerede rundt til alle husstandene, og det måtte da være billigere for kommunen, at betale for nogle få ekstra stop, end at kommunen selv skulle bruge ressourcer på at køre rundt og tømme disse skraldespande.

Lad det være sagt, at jeg synes det er sørgeligt, at affald og hundeposer smides tilfældigt, i stedet for at man tager det lille ulejlighed at tage det med hjem. Det kan vi ikke være bekendt over for vores by og overfor hinanden. Når det så er sagt, så synes jeg, at det er et spændende forslag, som forhåbentlig kan bidrage til at holde vores by lidt pænere. Jeg ved ikke om det rent praktisk kan lade sig gøre, men jeg lovede, at jeg nok skulle bringe forslaget videre til forvaltningen ved Rebild Kommune, så må man her forholde sig til forslaget, og komme med et svar.

Jeg håber, at andre vil tage en snak med os som lokale politikere om store og små sager. Som politikere skal vi se på hele kommunens bedste, og bestemt ikke love guld og grønne skove, men når der kommer spændende forslag, så skal vi være klar til at hjælpe med at få forslaget formidlet videre, og gøre det vi kan for at der sker forandring og forbedring.

Rebild og omegn

Se flere artikler