Kunstnergruppe finder inspiration i Rebilds natur

19. maj 2018
Kunstnergruppe finder inspiration i Rebilds natur

.
Af Helle Schiønning

14 naturkunstnere og illustratorer gæster kommunen fra den 28. maj til den 2. juni. Gruppen holder Åbent Hus torsdag den 31. maj for alle interesserede.

De 14 kunstnere er medlemmer af Danske kunstnere for natur og miljø, en gruppe på 23 personer, som alle finder deres motiver i naturen.

Gruppen er en blandet forsamling af professionelle og dygtige amatørkunstnere, der deler en brændende interesse for naturen. Nogle er autodidakte, nogle er uddannede på kunstakademier og designskoler. En del har en oprindelig baggrund som folkeskolelærere, andre igen er uddannede biologer.

DANE, som gruppen også kaldes, mødes normalt en uges tid én gang om året et sted i Danmark. En enkelt tur til Island er det også blevet til. På det udvalgte sted finder de deres motiver i landskabet. Siden 2001 er der blevet udgivet i alt 18 bøger med tegninger og malerier fra de forskellige steder, hvor de har opholdt sig.
I år er Rebild Kommune vært for kunstnernes arbejdsuge.

Udstillinger og bog
Mens gruppen er her i kommunen, bliver der arrangeret Åbent Hus torsdag den 31. maj kl. 19.30- 21.00 på Rebild Vandrerhjem, hvor kunstnere bor. Arrangementet er gratis, og alle er velkomne.

Åbent Hus-gæsterne får mulighed for se et udvalg af de tegninger og malerier, som kunstnergruppen har lavet i dagene op til udstillingen. I foråret 2019 finder der en udstilling sted i Rebild med de færdige billeder og skulpturer. Samtidig med udstillingen udgiver Rebild Kommune en bog, der rigt illustreret skildrer vores enestående natur.

En perfekt årstid at iagttage naturen
Jens Frimer Andersen er en af de kunstnere, som ser frem til en uges arbejdsophold i Rebild. Han bor til daglig i Skårup ved Vejlerne i Nordjylland.

– Jeg kender udmærket området omkring Rold Skov og elsker det. Når man kommer vestfra, er løvskoven en oplevelse. Vores ophold i Rebild i overgangen mellem maj og juni ligger optimalt. Vi forventer, at de sjældne orkideer, som for eksempel bakkegøgeurt og fruesko, står i fuldt flor. Alle fuglene er kommet, og fordi de endnu synger, er det også muligt at finde frem til dem. Tidspunktet er simpelthen en højtid for naturelskere.

Jens Frimer fortæller videre, at det er særdeles inspirerende at mødes med ligesindede i et begrænset tidsrum for at tegne og male i naturen.

– Vi tegner med og mod hinanden. Mødet med faglige kolleger gør, at vi opper os. Det spiller også en rolle, at vi er et fremmed sted på lånt tid. Til daglig kan man let forfalde til at udsætte arbejdet til i morgen. Den går ikke her. Når vi er af sted i kort tid, må vi anstrenge os for at nå så meget som muligt. Og så har vi det jo sjovt sammen. Normalt arbejder vi meget alene, her kan vi snakke sammen og inspirere hinanden.

Rebild og omegn

Se flere artikler