Kulturuger i Rebild med fokus på hverdag og aktiv deltagelse

8. september 2018
Kulturuger i Rebild med fokus på hverdag og aktiv deltagelse

.
Af Klaus Hansen

Arrangementerne inddrager deltagerne på forskellig vis. Der er blandt andet en “brevskrivningskoncert” i Tingbæk Kalkminer den 11. september.

Publikum bliver bænket ved borde med blafrende stearinlys, og tidligere bibliotekar Mogens Yde indleder med at læse op af inspirerende breve. Derefter er det meningen, at publikum selv går i gang med at skrive brev til en modtager, som man selv vælger. Undervejs spiller musikerne Thomas Munk-Petersen og Salvador Olmos afdæmpet jazzmusik på guitar og kontrabas. Brevskrivningskoncerten laves i samarbejde med Kulturkaravane Nord.

Hverdagens foreninger og kulturaktiviteter
Nogle af arrangementerne involverer det foreningsliv og den kultur, som i forvejen er en del af mange borgeres hverdag.

Linedancerne i Støvring inviterer 50+-segmentet til åbent hus den 12. september. Interesserede behøver ikke at medbringe en partner. Man skal blot komme med sine dansesko og sit gode humør.

Fra den 12. til og med den 21. september kan man tage omkring RebildPorten og se en udstilling, der viser 10 billeder med #hverdagsglimt taget i Rebild og delt på Instagram. En lille dommerkomité har i forvejen udvalgt billederne, og alle kan stemme om, hvilket billede der er bedst. Blandt deltagerne i afstemningen udtrækkes en vinder af et søndagsophold på Rold Storkro. Den, der har lagt det vindende billede på Instagram, bliver belønnet i form af et ophold på Comwell Rebild Bakker.

Den 13. september inviterer Kulturstationen på arrangementet: Byen synger. I en ½ time fra kl. 10.30 kan man komme og synge efterårssange, blandt andet sammen med 2. klasserne fra Skørping Skole.

Boldrup Museum står for en fortælleraften den 20. september. Aftenen tager afsæt i museumsforeningens årsskrift, som hedder Folk Fortæller. Forfatterne læser op og uddyber deres beretninger om en svunden tid.

Lørdag den 22. september om aftenen kan man opleve et glimt af kultur- og fritidslivet i kommunen. Arrangementet hedder Skovfortællinger og foregår ved Skørping Idrætscenter. Det er en vandre- og sanseperformance, hvor sang, musik, lys og bevægelse skaber billeder i naturens eget rum. Stemningen vil blive forstærket af en spændende lyssætning.

Lyrik og bingo
En usædvanlig kombination kan opleves på Terndrup Bibliotek den 20. september. I stedet for tal på bingopladen er der brudstykker af digte og kendte melodier. De musikalske indslag bliver leveret af sanger og guitarist R.NOOR.

De nævnte arrangementer er kun en smagsprøve på kulturugernes program. Der er for eksempel også koncerter og foredrag.

Rebild og omegn

Se flere artikler