Kay Bojesen hitter hos IdeMøbler Max Jessen

19. december 2018
Kay Bojesen hitter hos IdeMøbler Max Jessen

.
Af Klaus Hansen

Kay Bojesen 1886-1958 – Sølvsmed og designer Kay Bojesen kunne noget helt særligt og var meget forud for sin tid som designer.
Han kunne give træ liv og skabe figurer med liv, glød og glimt i øjet.
Kay Bojesen har designet mere end 2000 stykker kunsthåndværk og er en af århundredets mest produktive kunsthåndværkere.

Han er mest kendt for sine legende levende aber, de flotte gardister, turtelduerne, men har også skabt smykker, tekander, bestik og pokaler samt mange andre ting.

Kay Bojesen blev færdiguddannet sølvsmed hos Georg Jensen i 1910 og som en af de første designere lod han sig fascinere af funktionalisme sammen med smukt design.

I dag er Kay Bojesen på ønskesedlen til alle livets store begivenheder som fødselsdage, bryllupper og andre mærkedage året rundt.

Hos IDEmøbler Max Jessen finder du et stort udvalg af Kay Bojesens træfigurer til priser, hvor alle kan være med.

Kay Bojesen er en dansk designvirksomhed grundlagt i 2011 af Kay Bojesens yngste barnebarn Sus Bojesen Rosenqvist. Sus har beskæftiget sig med sin farfars design hele sit liv; som ung arbejdede hun i Kays butik i Bredgade 47 i København. Senere åbnede Sus sin egen butik i København med Kay Bojesens designs, og hun forsøgte sig som sølvsmed. Derudover hjalp Sus i mange år sin far, Otto Bojesen, med kvalitetskontrollen af Kay Bojesens trædyr.

Sus formål ved Kay Bojesen ApS er at skabe et moderne dansk designhus med udgangspunkt i et nationalt klenodie. Hos Kay Bojesen tilbyder vi intelligent design, hvor form og funktion forener det praktiske med det poetiske;

– Vi ønsker at efterleve Kay Bojesens (1886-1958) designfilosofi om, at godt design er noget, som alle har ret til. Derfor gransker vi ofte Kays sølvdesignarkiv for at finde inspiration til interiør og borddækning, som ikke har været i produktion siden Kays levetid.

– Vi ser det som et privilegie og en ære at videreføre Kay Bojesens designarv. Derfor er det vigtigt for os at forblive tro mod Kays designværdier og konstant nytænke materialer, former og brugen af designobjekter.

Rebild og omegn

Se flere artikler