Julemanden er flyttet til Blenstrup

3. december 2018
Julemanden er flyttet til Blenstrup

Nissejagt i Blenstrup

.
Af Klaus Hansen

Efter en succesrig halloweenuge, hvor Blenstrup blev forvandlet til en (u)-hyggelig Græskarbyen, gik lokalrådets udsmykningsgruppe i gang med at forberede et supplement til den flotte juleudsmykning byen allerede har. Og jeg skal da lige love for, at der sker noget når 10 kreative kvinder bliver sat sammen, fortæller lokalrådsformand Hanne Førster.

Indgangspartiet til byens gamle brugs er i december måned udlejet til Julemanden, som har indrettet sig ud til gaden med den flottes julemandsstue, hvor nisserne sover i kommoderne og den hyggeligste pejs.

Udenfor står julemandens store postkasse, hvor byens børn kan aflevere sine tegninger, som op til jul vil pynte i Julemandens stue. Midt i byen har Julemanden placeret sin kane foran det fineste skilt, der viser vej til alle julens arrangementer.

Dette er blot nogle af alle de nye tiltag der er kommet i Blenstrup i år. For at alt dette har kunne lykkedes har vi trukket på byens nye KlubFrivillig. På blot 2 dage havde over 20 frivillige meldt sig til at hjælpe med opsætning af juletræer og halmballer i hele byen.

– Vi er overvældet over den store opbakning, men samtidig er det noget af det, der skal til, for at nogle går forrest og koordinerer nye tiltag supplere tovholder for udsmykningsgruppen Pernille Stjernholm og fortsætter;

– Vi har erkendt i Blenstrup, at vejen frem er at fokusere på den moderne frivillig, for rigtig mange vil gerne hjælpe en time eller to, men har ikke lyst til at forpligte sig til bestyrelsesarbejde, og det er netop det vi har tilgodeset ved oprettelsen af Blenstrup KlubFrivillig, hvor man melder ind på konkrete opgaver. Pt. har vi ca. 110 frivillige, hvilket er flot byens størrelse taget i betragtning.

– En anden succes er, at vi i Blenstrup samarbejder på tværs af foreningerne, institutioner og erhvervsdrivende. Alle der har lyst til at være en del af fællesskabet er velkomne. Vi gør rigtig meget for at støtte op om vores skole samt Valhalla, derfor pyntes der også altid op hos dem.

– En fordel ved at inddrage hele byen er, at alle føler en eller anden form for ejerskab over vores udsmykning, således håber vi på, at julepynten får lov at hænge, ligesom ikke et eneste af de 100 græskar i oktober måned blev ødelagt.


Foto: Hanne Førster

Julius er en lille nisse, som sammen med julemanden er flyttet til Blenstrup. Hver søndag i advent kommer han frem fra sit skjul. Fra kl. 8-20 går jagten ind på at finde Julius, når man finder ham, tages et billede sammen med ham, således man er med i konkurrencen om 1 kg. Slik, som venligst er doneret af Min Købmand (Polle).

Den 1. søndag og dermed første dag, hvor Julius har været fremme har været en kæmpe succes, og byens børn er valfartet til for at få taget et billede samme med Blenstrup nye nisse. Byen er fyldt med lyspyntede juletræer, store flotte julegaver på halmballer, julemandens kane og meget mere.

Ingen ved hvor Julius dukker op næste søndag, men følg med på byens facebookgruppe Os der bor i 9520 Blenstrup, hvor der hver søndag offentliggøres et billede af Julius et nyt sted i byen.

Lys i juletræet efter gudstjeneste med fyldt kirke
Søndag den 1. søndag i advent summede det af liv i Blenstrup gader. Allerede fra morgenstunden fyldtes gaderne med nissebørn, der sammen med sine forældre tog i kirke. Alle pladser var fyldte, men kirkens rummelighed gjorde, at selv de mindste børn holdt spændingen ud til det sidste.

Efter gudstjeneste blev julemandens stue nemlig offentliggjort i byens gamle brugs. Julemanden sad så fint i sin hyggelige stue og vinkede til alle byens børn, der glemte alt om regn og kulde, når bare julemanden havde fundet til byen. I samlet flok fulgtes byens børn og voksne med julemanden ned til byens store juletræ.

Blenstrup Borgerforening havde igen i år sørget for lys i træet og serverede æbleskiver, sodavand og gløgg til alle. Der blev leget, sunget julesange og danset om juletræ, inden julemanden igen skulle videre.

Endnu et bevis på, at fællesskabet og sammenholdet blomstrer i Blenstrup. Alle støtter op om arrangementerne, så kirken bugner og nervøsiteten melder sig indtil alle godteposerne er uddelte med fare for at løbe tør.

Det er fantastisk at opleve, hvordan der snakkes på tværs af generationer og fornemme stemningen og hvor glade folk er for at være en del af et godt sammenhold.

Rebild og omegn

Se flere artikler