Jesper Sonne Nørgaard fra Blenstrup stiller op i Skills i Abu Dhabi

9. oktober 2017
Jesper Sonne Nørgaard fra Blenstrup stiller op i Skills i Abu Dhabi

Træner hver dag

.
Af Helle Schiønning

Den 15.-18. oktober 2017 afholdes WorldSkills, som er verdensmesterskaberne i Skills, i Abu Dhabi. Blandt 1200 unge deltagere fra 58 lande er 21-årige Jesper Sonne Nørgaard, som kommer fra Blenstrup i nærheden af Skørping. Han stiller op for Danmark i kategorien tømrer og træner i disse dage intensivt på TECHCOLLEGE i Aalborg.

I midten af oktober afholdes WorldSkills i Abu Dhabi, hvor over 1200 unge deltagere verden over stiller op i sammenlagt 51 discipliner inden for de erhvervsfaglige fag. Deltagerne er alle under 22 år, foruden fire discipliner, hvor aldersgrænsen er 25 år. En af de mange ildsjæle er Jesper Sonne Nørgaard, som rejser hele vejen fra Skørping til Abu Dhabi for at stille op i kategorien tømrer. Han er udlært ved Byggefirmaet Westenholz og har tidligere deltaget i DM i Skills i 2016 og 2017. Ved dette års DM løb han med førstepladsen, og forventningerne til WorldSkills er derfor høje:

– Jeg går selvfølgelig efter at vinde. Men hvis det ikke sker, så håber jeg på en plads i kategorien Medallion of Excellence, som dækker over at få 600 ud af 700 point, siger Jesper Sonne Nørgaard, som glæder sig til den store begivenhed.

Med kun få uger til WorldSkills træner Jesper Sonne Nørgaard i øjeblikket intensivt på sin tidligere skole, TECHCOLLEGE i Aalborg, for at blive klar. Her øver han sig i den udstukne opgave, som er at lave en pavillon. Opgaven er tilsendt af WorldSkills, og til verdensmesterskaberne har han 22 timer til at udføre den, hvor mindst 30 procent af opgaven ændres.

Den unge tømrer er hele vejen igennem det lange forløb, fra DM i Skills til nu, blevet bakket op af sin arbejdsplads, Byggefirmaet Westenholz, der blandt andet har givet ham ferie for at blive klar til WorldSkills. Og det har været altafgørende for, at Jesper Sonne Nørgaard har kunnet gennemføre og ikke mindst nå så langt:

– Siden starten af juni har jeg trænet hver dag fra 8-16 samt de fleste weekender for at forberede mig bedst mulig. Jeg er meget fokuseret på min træning, og jeg håber, at tingene bare klapper, når det bliver dagen for WorldSkills, siger Jesper Sonne Nørgaard, der er meget taknemmelig for den store mulighed, som hans arbejdsplads og mester, Søren Westenholz, har givet ham.

Flere unge til håndværkerfaget
Også hos TECHCOLLEGE, hvor Jesper Sonne Nørgaard har taget sin tømreruddannelse, er man stolte over, at han har kvalificeret sig til at deltage i WorldSkills. Derfor stiller skolen øvelokaler og alle materialer til rådighed, og Jesper Sonne Nørgaards undervisere tager selv med til Abu Dhabi for at se hans optræden. De håber, at flere unge vil lade sig inspirere af Jesper:

– Vi er meget stolte over, at Jesper deltager i WorldSkills. WorldSkills er et fantastisk event, hvor topmotiveret unge får lov til at vise deres talent. Vi håber, at Jespers medvirken vil skabe øget fokus på håndværkerfaget, så endnu flere unge får lyst til at tage en håndværkeruddannelse, siger afdelingsleder hos TECHCOLLEGE, Helle Mølbach Rubien.

Foruden Jesper Sonne Nørgaard har TECHCOLLEGE også eleven Frederik Nielsen fra Aalborg, som stiller op til WorldSkills. Han stiller op i kategorien flisemurer.

Rebild og omegn

Se flere artikler