Intens DM-finale i Rally Cross og Cross Kart

22. september 2017
Intens DM-finale i Rally Cross og Cross Kart

.
Af Helle Schiønning

Lørdag d. 23. september bliver DM-medaljerne afgjort på RC-stadionet i Nysum for både Rally Cross og Cross Kart.

– Der vil blive fightet til allersidste matchpoint, konstaterer løbsleder Finn Knudsen. – Der gives både matchpoints for kvalifikation, semifinaler og finaler. Kørerne kan derfor ikke små-lurepasse undervejs, og først give fuld gas og tempo i finalerne. Samtidig er alle løbsafdelinger tællende i Rally Cross, hvorfor RC-teamene ikke kan smide det dårligste resultat væk i DM-slutstillingen.

I den serienære 1,6 liters klasse har Morten Kok fra MNJ en mikroskopisk chance for at score DM-bronze, men slutter mest sandsynligt på en samlet femteplads.

– I den hidsige tunede SUPER 1600-klasse har Jacob Wunderov allerede genvundet sit danske mesterskab, fortsætter Finn Knudsen. – Han har kørt stabilt og effektivt gennem hele 2017-sæsonen.

Hos 2 liter-klassen: SUPER 2000 ligger MNJeren Allan Jørgensen på foreløbig andenplads, men nordjyden har vist stor fremgang i efterårs-slutspurten: – Jeg har været forskånet for de store tekniske udfordringer. Jeg ser derfor frem til en fair og intens DM-finale, selv om jeg tidligere har haft problemer i det allersidste sving inden målstregen i Nysum!
Der er lagt op til heftig og kontrolleret firehjulsdrift i den tunede SUPERNATIONAL-klasse. Den regerende danske mester: Peder T. Nielsen har oplevet en 2017-sæson, som har budt på store problemer med konkurrence-materiellet, men satser på en flot finale-præstation.
Derimod har Jakob Pedersen været stabil og målrettet i sin Audi Coupé: – Jeg er næsten sikker på at blive vice-danmarksmester 2017.

– I Cross Kart har deltagerne derimod mulighed for at bortsmide det dårligste resultat, forklarer Finn Knudsen. – Dette har baggrund i datosammenfald med andre CK-arrangementer i Norden, hvor de danske kørere er flittige konkurrence-gæster. MNJ har gode medaljechancer i alle 5 CK-klasser.

Hos CK MINI bliver DM-sølvet en intern klubfight med Josefine Wunderov og nystartede Anders Rømer. Kun et enkelt matchpoint skiller de to unge kørere inden DM-slutspurten.

– I CK 85 har MNJ-knægtene: Nicklas Lau, Kevin Daarbak og Mads Laulund fightet jævnbyrdigt gennem 2017-sæsonen, oplyser Finn Knudsen. – De skal dog holde skarpt øje med nordmanden Emil Bujordet, som kan presse sig ind blandt DM-medaljerne.

Også CK 125 er der nordjyske kørere i front. Tobias Andersen har etableret en sikker føring foran Morten Bertelsen. Her pønser Thomas E. Murstad fra Norge på en slut-podieplacering.

– DM-serien i RC og CK er såkaldte åbne mesterskaber, supplerer Finn Knudsen. – Dette bevirker, at vores nordiske offroad-venner har mulighed for at køre i Danmark og samtidig score et varigt minde for indsatsen. Vi har jo et godt samarbejde med både norske og svenske RC/CK-teams.

I CK 250 har front-duoen: Tobias Daarbak og Daniel Johansen kørt stabilt og sikkert. Meget tyder derfor på, at DM-titlen skal afgøres mellem disse to kørere.

Hos CK 650 har Søren Jelsbak gode muligheder for at score DM-sølv, men point-springet til DM-titlen nok er for stort inden DM-finalen lørdag d. 23. september.

Rebild og omegn

Se flere artikler