Indvielse af ny stor bålhytte hos Det Danske Spejderkorps i Støvring

5. marts 2018
Indvielse af ny stor bålhytte hos Det Danske Spejderkorps i Støvring

DDS i Støvring

.
Af Helle Schiønning

Det var koldt, det sneede og det blæste, så der var god grund til at holde sig indenfor, men ikke hos , hvor der denne aften var fuld aktivitet. Der var kaldt til samling for at indvie en flot ny bålhytte.

Det har i en del år været et stort ønske hos spejderne at få en bålhytte, således at en spejdergren kunne have deres spejdermøde uden for. I efteråret 2016 besluttede spejderne sig for, at nu skulle det være, og der blev sat et arbejde i gang med at søge penge hjem. Der skulle søges mange penge hjem, da en bålhytte med tilhørende ændring af udearealerne lige kostede på den anden side af 100.000 kr.

Gruppeleder Birgitte Wilsted Simonsen fortæller Vi har oplevet en fantastisk opbakning fra en række lokale fonde og virksomheder, så beløbet til etableringen af bålhytten var indsamlet på godt et halvt år. Arbejdet fortsatte herefter med byggetilladelse, valg af leverandør og så opførelsen af bålhytten, der stod færdig lige før julen 2017. Det har været et stort arbejde, men som spejdere er vi vant til at løfte i flok og hjælpe hinanden, så denne opgave er også klare i fællesskab kunne Birgitte Wilsted Simonsen berette.

Denne råkolde aften i februar var ud over spejderne inviteret forældre, repræsentanter for dem som havde støttet bålhytten og så var kommunens borgmester Leon Sebbelin inviteret til at klippe” den røde snor.

I sin tale takkede Gruppeleder Birgitte Wilsted Simonsen Friluftsrådet, Ys Mens Club Rebild, Allaboutcows Aps, Spar Nord Fonden, Nordea Fonden og Jutlander Bank for støtte til bålhytten, men også de spejdere og venner af spejdergården, der havde ydet et stort arbejde med at gøre drømmen til virkelighed.

Borgmester Leon Sebbelin roste i sin tale spejderne for deres arbejde med at udvikle gruppen og for den støtte som lokale har givet til arbejdet.

Traditionen tro, så skal der klippes en rød snor, når man indvier noget, men da det foregik på en spejdergård, så var det røde bånd skiftet ud med et besnørringstov og saksen var skiftet ud med en økse. Leon Sebbelin kunne dog fortælle med, at han tidligere havde været spejder, og faktisk også havde haft øksebevis.
Som bevis her på blev besnørringsrebet slået over i et flot kraftfuldt hug, hvilket bagefter fik en af de mindre spejdere til at udbryde Han var godt nok god med en økse. Der er nok ikke tale om en kompetence, som man som borgmester så ofte bliver bedømt på.

Efter den officielle indvielse har der røde pølser med brød, saftevand og popcorn til alle spejderne og deres gæster, som samtidig kunne få en rundvisning på spejdergården. Det kunne her se hvor meget, der i de sidste år er sket ved Det Danske Spejderkorps i Støvring.

Rebild og omegn

Se flere artikler