Indvielse af ny bålhytte og legeplads i Rebild Bakker

20. oktober 2018
Indvielse af ny bålhytte og legeplads i Rebild Bakker

.
Ca. 500 besøgende lå vejen forbi indvielsen og de mange aktiviteter som RebildGuiderne, Cimbrer-spejderne og naturvejleder Søren Risborg stod bag. Ud af disse havde 287 besøgende allerede meldt deres ankomst på forhånd – og på den vis sikret sig en pølse med brød, som selvfølgelig skulle grilles over åben ild i bålhytten.

Max Heniushytten

Hytten har fået navn efter Rebildfesternes grundlægger, dansk-amerikaneren Max Henius. Uden Max Henius ville der ingen Rebildfest være, og da bålhytten ligger som nabo til Gryden, som er stedet hvor 4. juli festen afholdes hvert år, lå navnet lige til sidebenet, og ærer derved den gamle udvandrerhistorie der er tilknyttet området.

-Vi har været spændte på at se den færdige bålhytte og legeplads, og glæder os til at se den i brug. Vi håber jo, at den bliver brugt flittigt af de mange gæster i området og vil opfordre vores besøgende til at spise madpakker, holde komsammener, grillaftner og hygge med snobrød og måske fortælle en røverhistorie eller to i bålets skær, fortæller destinationsudvikler Maria Lynge fra RebildPorten.

Dobbelt op på indvielser

Det var ikke kun bålhytten som stod klar. En legeplads ved indgangen til Rebild Bakker stod også klar til at blive indtaget af masser af legeglade børn, som gerne testede legepladsens muligheder af.

-Min forgænger Anny Winther havde allerede både legeplads og bålhytte i tankerne, og ideen var så god, at vi selvfølgelig ikke kunne give slip på den. Så nu er vi så nået i mål, og står med hele to dejlige steder til glæde for alle. Udtaler borgmester Leon Sebbelin.

Legepladsen er en bevægelsesbane, udført i robinie, der ikke skæmmer naturen. Det var et krav fra Fredningsnævnet, at legepladsen ikke skulle kunne ses fra p-pladsen. Bevægelsesbanen udnytter terrænforskellene på stedet, hvor der kun er fjernet buske og underskov. Træerne er blevet bevaret i det fredede område, hvilket giver en følelse af ro og hygge omkring legepladsen.

-Både bålhytten og legepladsen er sammen med RebildPorten en kæmpe gevinst og fordel for hele vores område, og som indbyder til så mange muligheder for både de lokale og gæster: Muligheder som sådan et arrangement som indvielsen i dag, hvor RebildGuiderne, Naturvejleder Søren Risborg og Cimbrer-spejderne står for spændende aktiviteter og samler alle disse mennesker til en god dag.

Tillykke til os alle sammen

Skovrider Bendt Egede fortalte i sin indvielsestale, at den opgradering af området, som disse to steder muliggør for området, kun er endnu et bevis for at Rebild Bakker i sandhed er en naturperle i højeste klasse:
-Denne opgradering af skovens muligheder viser hvor særligt dette område er. Via samarbejder mellem forskellige aktører har vi givet vores besøgende endnu en stor oplevelse her midt i Rebild Bakker. Der er ca. 300.000 gæster årligt i Rebild Bakker, og med disse steder, ved indgangen til Rebild Bakker, kan man kun glæde sig over hvilken naturperle det er. Så jeg kan kun sige tillykke til os alle.

Rebild Kommune har fået tilladelse af fredningsmyndighederne til at opføre en bålhytte i hjertet af Rebild Bakker. Byrådet bevilgede 700.000 kr., som nu er blevet brugt til legeplads og bålhytte. (Bålhytten har også modtaget støtte fra Lokale og Anlægsfonden og LAG-midlerne.)

Rebild og omegn

Se flere artikler