Indtægtsgivende lotteri mangler unge sælgere

4. november 2017
Indtægtsgivende lotteri mangler unge sælgere

Det er nemt at være med

.
Af Helle Schiønning

I Rebild kommune er der indtil videre kun en enkelt af de lokale foreninger, idrætsklubber eller skoleklasser, der har tilmeldt sig Børnehjælpsdagens Julelotteri 2017, som kan sælges fra 31. oktober og frem til jul, fortæller Annedorthe Kring.

Det viser en frisk opgørelse fra hjælpeorganisationen, som derfor gør opmærksom på de gode indtjeningsmuligheder, som lotteriet tilbyder det lokale forenings- og skoleliv.

Hvert salg af et Julelod til 20 kroner giver nemlig 8,50 kroner direkte til klubben eller klassen – og det kan nemt løbe op i mange penge. Nogle foreninger tjener op til 30.000 kroner på at sælge Julelodder, fortæller Anne Nielsen, der er ansvarlig for Børnehjælpsdagens lotterier.

Lodsalget støtter anbragte børn og unge – også de lokale
Overskuddet fra salget af Julelodderne går til Børnehjælpsdagens arbejde for anbragte børn og udsatte unge i Danmark. Der er derfor brug for sælgere i hele landet – også i Rebild kommune.

Rebild kommune har aktuelt 46* anbragte børn og unge – på en institution eller hos en plejefamilie. Det vil sige, at når lokale foreningsbørn og skoleelever sælger Julelodder, løfter de også et socialt ansvar lokalt set.

Tilmeldinger til Julelotteriet 2017 er i fuld gang og sker via Børnehjælpsdagens hjemmeside
www.bhd.dk/julelotteri Nye sælgere kan melde sig i hele salgsperioden.

Det koster ikke noget at bestille lodder, og klassen eller klubben bestemmer selv, hvor meget tid de vil sætte af til lotteriet. Lodsalget skal bare finde sted inden for perioden 31. oktober – 24. december 2017.

* Danmarks Statistik, 15. december 2016

Rebild og omegn

Se flere artikler