Indbrud i Mou – måske samme tyve som i Støvring på spil igen

30. november 2023
Indbrud i Mou – måske samme tyve som i Støvring på spil igen

Sådan ser de formodede gerningsmænd ud

Nordjyllands Politi efterlyser to mænd, der mistænkes for at stå bag aktuelle indbrud i Mou. Samme personer mistænkes at stå bag en stribe indbrud i Gistrup, Støvring mv. tilbage i august 2023. Ring tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Efterforskerne i Nordjyllands Politis berigelsessektion er for tiden i hælene på to formodede gerningsmænd til indbrud, der de seneste dage er begået i Mou. Og politiet mener, at der kan være tale om de selvsamme personer, som stod bag en hel stribe indbrud i især Gistrup, Støvring og Storvorde tilbage i august 2023:

Vi ser samme modus, samme kostervalg, og vi kan også på videovervågning se identiske beklædningsgenstande og tasker. Derfor har vi grund til at tro, at det er de samme indbrudstyve, der igen er aktive, og som vi selvsagt rigtig gerne vil have fat i, forklarer politikommissær Kenneth Rodam, Nordjyllands Politi.

Han vurderer, at der sandsynligt er tale om omrejsende kriminelle. Tyvene går især efter smykker, ure og kontanter, og indbruddene er primært lavet i de mørke timer i weekenderne.

Nordjyllands Politi offentliggør igen billederne af mændene, der kan sættes i forbindelse med de aktuelle indbrud i Mou og altså også indbruddene tilbage i august. Genkender du mændene, eller har du oplysninger i sagen, så kontakt politiet på tlf. 114.

Mændene beskrives som følger:

Mistænkt A
Lys i huden, bærer en mørk hue, mørk jakke med hætte og skrå lynlås på brystet, handsker

Mistænkt B
Lys i huden, bærer kasket, mørk jakke/skaljakke med hætte, halsedisse, rygsæk, handsker.

(Det er vigtigt at bemærke, at gerningsmændene er iført mørkt tøj, selvom det på billederne ser lyst ud grundet kameraets night vision, ligesom de bærer en anden og varmere beklædning nu)

Reagér på mistænkelig adfærd
Politikommissær Kenneth Rodam opfordrer nordjyderne til at være vakse ved havelågen:

Hvis man ser noget mistænkeligt på sin overvågning eller spotter ukendte personer eller køretøjer, som bevæger sig rundt i indkørsler, carporte og boligområder, så ring til os på 114. Det gælder i hele Nordjylland, men selvfølgelig særlig i Mou og omegn, lyder det fra Kenneth Rodam.

Han understreger, at hjælp fra årvågne borgere er værdifuldt for politiet:

Vi ved, at folk er gode til at advare hinanden på fx Facebook i lokale grupper. Vi vil også meget gerne tænkes ind og kontaktes. Jeres oplysninger og videoovervågning kan helt konkret føre til, at vi pågriber de mistænkte personer, men det kan også være med til at fastlægge deres færden, hvilket kan være vigtige spor for vores efterforskning og måske også være vigtigt som bevis senere i en retssag.

Genkender du de efterlyste mænd eller har informationer til politiet, så ring på tlf. 114.