Hvordan kan Rebild Kommune kalde sig en tilflytningskommune når der spares penge på børnene?

20. december 2018
Hvordan kan Rebild Kommune kalde sig en tilflytningskommune når der spares penge på børnene?

.
AF Torsten Topbjerg Formand for Radikale Venstre i Rebild Kommune

Rebild Kommune bruger i 2019 færre penge end i 2018 pr barn i kommunens vuggestuer, dagpleje, børnehave og hjemmepasning. Dette giver naturligvis færre hænder, mere travlhed og mindre omsorg. En dårligere hverdag for børn, forældre og ansatte.

BUPL siger at Rebild Kommune reelt sparer 1,3 millioner på vuggestuer, børnehaver, dagpleje og hjemmepasning i 2019. Byrådspolitikerne siger til gengæld at vi har et meget veldrevent område og at det ikke er muligt at finde flere penge. Området er i forvejen underfinansieret fra statens side. Hvis der skal findes flere penge, så skal de tages fra andre områder som ældreområdet, vedligeholdelse eller bygge og anlæg af nye veje mv. i kommunen. Samtidigt flytter der nye børnefamilier til kommunen hvor vi i forvejen har flest fødsler pr. kvinde i hele Danmark. Hele 2,39 børn pr. kvinde i 2017 hele 6% flere fødsler fra 2016 til 2017.

Hvordan løser vi denne opgave? Færre børn, flere penge, færre ansatte pr. barn eller noget helt andet?

Radikale Venstre i Rebild Kommune, indbyder derfor til Dialogmøde den 24. januar på Støvring Gymnasium. Alle kommunens byrådspolitikere, forældre, forældrebestyrelser samt øvrige borgere er inviteret til at deltage.

Vi vender det hele på hovedet på mødet. Vi vil nemlig ikke have et forudsigeligt vælgermøde. Seks politiker og seks medlemmer af forældrebestyrelser, skal inden mødet formulere et spørgsmål hver de gerne vil have borgernes svar på. Der skal nemlig lyttes fra politikerne og forældreråd. Og tiden er helt rigtig. Vi er næsten et år fra næste budgetlægning og har over to år til næste kommunalvalgkamp. Situationen er til reelle spørgsmål og svar tid til reel handling.”

Dialogmøde om 0-5 års området i Rebild Kommune
Den 24. januar 2019 klokken 18.45 til 21.15 Støvring Gymnasium

Rebild og omegn

Se flere artikler