Hjernens årlige motionsdag i Rebild Kommune

6. februar 2018
Hjernens årlige motionsdag i Rebild Kommune

.
Af Helle Schiønning

Fredag i uge 6 er der traditionen tro Skolernes Skakdag på en lang række af landets skoler. I år finder hele 47.921 elever fra 284 skoler bræt og brikker frem, og det er flere end nogensinde før. Under mottoet Det skal være sjovt at blive klogere! skal eleverne øve sig i koncentration, fordybelse og tålmodighed på de sort hvide felter.

I Rebild Kommune er 225 elever fra henholdsvis Suldrup Skole og Sortebakkeskolen tilmeldt Skolernes Skakdag 2018.

Gitte Rubæk, skoleleder, Sortebakkeskolen:

Både lærere, pædagoger og elever glæder sig til en sjov og anderledes skoledag, hvor vi sammen skal træne koncentration på skakbrættet. Skolernes Skakdag er en dag, hvor det sociale er i højsædet, men hvor det faglige udbytte bestemt er til at få øje på.

Dansk forskning har vist, at skoleskak har positiv indflydelse på elevers matematiske kompetencer. Især drengene har stor gavn af skoleskak på skemaet. Bl.a. derfor oplever Dansk Skoleskak i disse år markant øget interesse for skoleskak som undervisningsmetode i skolen. Over 600 skoler tilbyder i dag skoleskak flere steder som en obligatorisk del af undervisningen.

Skolernes Skakdag arrangeres af de lokale skoler i samarbejde med Dansk Skoleskak og partnerne Spar Nord Fonden, Politiken og Børnenes Hovedstad.

Hvad: Skolernes Skakdag 2018
Hvor: 2 skoler i Rebild Kommune
Hvornår: Fredag den 9. februar

FAKTA
Dansk Skoleskak (DSS) arbejder for at styrke børn og unges faglige og sociale udvikling, så flere får et liv med læring og uddannelse. DSS er startet i 1960 af skoleledere, -lærere og -elever, og 50.000 elever fra 600 skoler er i dag aktive i skoleskak.
DSS har den nationale kompetence inden for skoleskak og rådgiver kommuner og skoler i at anvende skoleskak som systematisk læringsmetode, fx via det evidensbaserede læringskoncept, SKAK+MAT®, hvis læringseffekter er undersøgt og formidlet internationalt. DSS står bag Skolernes Skakdag®, Skoleskaklærer-uddannelsen® og Skakshoppen.dk, der forsyner skoler og elever med skakmaterialer og koncepter. Se mere på Skoleskak.dk.

Rebild og omegn

Se flere artikler