Gode chancer for, at XTERRA vender tilbage i 2019

29. april 2018
Gode chancer for, at XTERRA vender tilbage i 2019

.
Af Helle Schiønning

Faktisk peges der kun på ét eneste forbedringspotentiale, nemlig deltagerantallet. Der var ca. 300 deltagere, og der måtte godt have været lidt flere.

Projektleder Simon Jørn Hansen fra Running26, der koordinerer XTERRA stævner i Norden, har svært ved at holde sin begejstring tilbage:

– Området ved Rebild Bakker er ideelt. Man er midt i en fantastisk natur, og der er overnatningsmuligheder tæt på stævnepladsen, så logistikken er perfekt. Vores evaluering viser, at der var tilfredshed med arrangementet hele vejen rundt. For eksempel lykkedes det at inddrage publikum, og stemningen ved skiftezonen var helt i top.

– Ruten gennem bakkerne er unik. Smuk og krævende, som XTERRA skal være det. XTERRA skal være udfordrende, men der er mere fokus på oplevelsen end på tiden. Som flere deltagere udtrykte det: Det har været sindssygt hårdt og fedt! De udenlandske deltagere, der var kommet for at deltage i EM kom selv bagefter og roste ruterne.

Det bliver først endelig afgjort til efteråret, men mon ikke vi vender tilbage?

Simon Jørn Hansen fortæller, at mange af dem, der interesserer sig for XTERRA stævnerne, tidligere har spurgt, hvornår XTERRA kommer til Rebild.

– Nu har vi været her, og det har til fulde levet op til vores forventninger. Så meget taler for, at XTERRA vender tilbage til Rebild i 2019. Beslutningen træffes først engang til efteråret, hvor et større plan-lægningspuslespil skal gå op. Men vi har nu testet området af, og som sagt, er vi særdeles tilfredse med resultatet.

Måske triathlon-stævne i stedet for duathlon
– Rold Skov med Store Økssø passer perfekt til et triathlon-stævne med svømning som en ekstra disciplin. Vælger vi at gøre det, bliver det et noget større setup end duathlon. Her vil der mindst være tale om 600 deltagere.

XTERRA triatlon-stævnerne er andet og mere end ét off road triathlon løb. Triathlondelen er selvfølgelig den største, og her er ca. 70-80 % af de samlede deltagere med. Men der arrangeres også et duathlon og et kortdistance-triathlon. Ideen er, at nybegyndere skal have lov til at snuse til disciplinen og finde ud af, om det er noget for dem, uden at det bliver alt for krævende.

Desuden tænker man på hele familien. Der er også et duathlon for børn. Og forældrene kan skiftes til at passe børn og deltage de forskellige løb.
Simon Jørn Hansen oplyser, at interessen for triathlon er stor og stigende. Interessen tog rigtig fart med Rigtige Mænd-bølgen. I disse år går det kun fremad, og Aarhus XTERRA triathlon er det næststørste i verden med ca. 1.800 deltagere.

Rebild og omegn

Se flere artikler