Frygt for eksplosion på brændende gård

17. juli 2018
Frygt for eksplosion på brændende gård

.
Af Helle Schiønning

Kort før middag blev beredskabet kaldt til en brand på en gård ved Lyngby lige nord for Terndrup, fortæller TV2 Nord.

Her var en traktor var kørt ind i en stolpe, og det udløste en kædereaktion af uheldige begivenheder.

– Sammenstødet får et el-skab til at bryde i brand. Det får strømmen til at gå på hele gården med malkekvæg – men værre var, at branden raserer lige ovenover nogle tanke med tusindvis af liter diesel, fortæller indsatsleder René Nikolajsen fra Nordjyllands Beredskab.

Brandfolk fra Terndrup gik med det samme i kast med at slukke branden omkring tankene og derefter at køle, mens ekstra mandskab fra Als og Hadsund gik i gang med det øvrige slukningsarbejde.

– Dieseltankene var kun halvt fyldte, men det er faktisk meget værre, end hvis de var fyldte. Når dieselolien bliver varm, begynder den at udvikle dampe ved 62-65 grader, som selvantænder, hvis varmen fortsætter med at stige, indtil den selvantænder. Og med en halvtom tank har vi at gøre med en stor eksplosionsfare, for så er der mere plads til dampene, forklarer han.

Tanken blev dog kølet så meget ned, at den umiddelbare fare er overstået.

– LIge nu ligger tankens temperatur på 50-60 grader, så vi regner med at køle på den en times tid endnu, og så er vi færdige. Til gengæld får elektrikeren travlt.

Der er haste indkaldt en elektriker som skal sørge for at der bliver genetableret strøm, da køerne skal malkes hen på eftermiddagen.

Rebild og omegn

Se flere artikler