Frivilligprisen 2018 gik til Herluf S. Thomsen

22. marts 2018
Frivilligprisen 2018 gik til Herluf S. Thomsen

.
AF Klaus Hansen

Den 12. marts modtog Herluf Schleppegrell Thomsen fra Støvring Frivilligprisen 2018 på årsmødet for de frivillige sociale organisationer. Borgmester Leon Sebbelin overrakte blomster, diplom og kunstgave til årets prismodtager.

Frivilligindsats på mange områder
De mange kandidater til Frivilligprisen afspejler en stor bredde inden for det frivillige sociale arbejde. De indstillede gør en indsats på følgende områder: Ellen Christine Vestergaard – flygtningeområdet i Nørager, Nanna Kirkegaard – naturtræningsgruppen i Støvring, Conni Chowaniak og Kristen Stagstrup – bl.a. ældrearbejdet i Nørager, Bent Møller Eriksen fra Bælum – gåturene i det fri, Karen Margrethe Adamsen -arbejdet for børn og seniorer i Veggerby, og så prisvinderen Herluf Schleppegrell Thomsen.

Herluf S. Thomsen fik prisen for sin årelange indsats på ældreområdet som blandt andet kørestolsskubber og for sit arbejde for demensramte og deres pårørende. Han har også været engageret i ældrerådet, hvor han var med til at sætte fokus på god mad til alle ældre.

Nyt Frivilligråd valgt på årsmødet
Frivilligrådets formand Hans Rønnau berettede på årsmødet om Frivilligrådets arbejde i det forløbne år. Det nye frivilligråd, der blev valgt på årsmødet, består af Gert Jensen, Frank Pedersen, Lis Pedersen, Knud Christensen og af de genvalgte medlemmer: Hans Rønnau, Mona Høegh og Pia Marianne Christensen. Suppleanter blev René Aubertin og Arne Jensen.

Det øvrige program
Aftenens musikalske indslag var John Mogensen sange ved de lokale musikere Hans Hjort og Heinz Kanstrup.

Programmet bød også på et foredrag om at bryde tabuet om demens. Tinna Klingberg fra Videnscentret for demens i Aalborg fortalte forsamlingen om demenssygdomme, og om hvordan de som frivillige kan være med til at skabe en demensvenlig kommune.

Rebild og omegn

Se flere artikler