Fritidsrådet i Rebild Kommune hjælper foreninger til udvikling

28. november 2017
Fritidsrådet i Rebild Kommune hjælper foreninger til udvikling

.
Af Helle Schiønning

Sammensætningen repræsenterer et bredt udsnit af den folkeoplysende virksomhed i kommunen. Rådet består af 13 medlemmer, og har blandt andet medlemmer fra idræts- og sportsforeninger, aftenskolerne, de hobbybetonede foreninger og spejderne, fortæller Henrik Nyrup
Det Danske Spejderkorps i Støvring.

Fritidsrådet blev i sin tid nedsat med det formål, at skabe en større sammenhængskraft på det frivillige område og at støtte udviklingsprojekter ved kommunens foreninger.
Aktiviteterne i rådet består i dag blandt andet i sparring med Udvalget for Kultur og Fritid, afholdelse af konference med emner inden for fritidsområdet, kåring af årets frivillige leder i Rebild Kommune og så uddeling af midler til kommunens foreninger fra rådets udviklingspulje.

Fra udviklingspuljen uddeles årligt støtte til foreninger, der har nye projekter de gerne vil opstarte. Det er meget varieret hvem der får støtte inden for fritidsområdet. Nogle af de organisationer, der har fået støtte de sidste år er Aarestrup Rideklub, Aarestrup Idrætsforening og Det Danske Spejderkorps i Støvring.

Aarestrup Rideklub ønskede at tilføje en ny og anderledes disciplin til deres ryttere. Hesteagility er en sjov og opfriskende måde at udvikle samarbejdet mellem hest og rytter, lige som agility udvikler både balance, koordineringsevne og indlæringskapaciteten hos hesten.

Der blev givet støtte til afholdelse af et workshops, hvor der blev arbejdet på klubbens agilitybane. Banen består af hængebro, vippe, låger, passager, paraply, plastik med mere, og er den ideelle legeplads til når børn og voksne har lyst til at opleve en anden side af sig selv og deres hest.

I Aarestrup fik Gymnastik- & Idrætsforening også støtte til indkøb af specielt grej specielt beregnet til børn på 3-4 år. Det var behov for udstyr specielt beregnet til de mindste børn, hvor der blev indkøbt måtter, hvor børnene kunne ligge og slappe af, samt en letvægts rullemåtte som de 2 trænere nemt kan rulle ud og ind.

Som man siger i Aarestrup Gymnastik- & Idrætsforening De skal synge, de skal spille… De skal hoppe, de skal trille De skal larme og bli varme og slap af.

Hos Det Danske Spejderkorps i Støvring har man fået støtte af Fritidsrådet til opstart af Familiespejd, der er en spejderform rettet mod 0 til 6 årige. Gruppeleder Birgitte Wilsted Simonsen fortæller Vi er i dag 10 familier, der mødes cirka hver tredje uge. Støtten fra Friluftsrådet har været afgørende for, at vi har kun-net komme så godt i gang med denne aktivitet.

I løbet af den første sæson har aktiviteterne blandt andet omhandlet foderautomater af mælkekartoner, kigget på insekter, bygge insektfælder, set på vinbjergsnegle, bygget fuglekasser, kastanjedyr, kunstfærdige foderbrædder, lavet mad over bål og meget andet.

Af aktuelle forhold som Fritidsrådet i øjeblikket arbejder med, er planlægningen af en konference i 2018 omkring fritidsforhold, ligesom der har været gjort bemærkninger til arbejdet med budgettet i Rebild Kommune for 2018.

Rebild og omegn

Se flere artikler