Første sygeplejeklinik med to behandlingsrum holder åbent hus

18. oktober 2017
Første sygeplejeklinik med to behandlingsrum holder åbent hus

Åbent hus

.
Af Helle Schiønning

I Støvring åbner den første sygeplejeklinik i Rebild Kommune med to behandlingsrum og dermed også to kliniksygeplejersker. Det skyldes stigende behov for tider i klinikken.

– Vi synes det er helt fantastisk, at det nye tiltag allerede på forhånd bliver taget så godt imod af borgerne, siger Hanne Eriksen, leder af sygeplejen i Rebild Kommune.

I uge 43 forventes den nye sygeplejeklinik i Støvring at være klar til at blive taget i brug. I den forbindelse holdes der åbent hus tirsdag den 31. oktober klokken 14.00-15.00. Alle er velkomne til at komme forbi og se klinikken.

I en sygeplejeklinik kan borgeren få hjælp til de samme ting, som man kan få fra hjemmesygeplejersken. Den eneste forskel er, at man i sygeplejeklinikken bestiller en tid til borgeren, ligesom hos lægen og tandlægen, og dermed undgår ventetiden på sygeplejersken, der skal komme på sygebesøg.

Når borgeren sammen med lægen finder ud af, at vedkommende kan bruge hjælp fra en sygeplejerske til – eksempelvis medicindispensering, øjendrypning, kompressionsstrømper, sårbehandling, blodtryksmåling eller en injektion – visiterer lægen til sygeplejen. Herefter kan borgeren selv ringe til sygeplejeklinikken og bestille en tid, der passer i kalenderen. Det kan også være at sygeplejersken ringer til borgeren for at aftale en tid, hvis det vurderes, at borgeren selv kan transportere sig til en af klinikkerne.

Rebild Kommune har ni sygeplejeklinikker fordelt i hele kommunen, så alle har mulighed for at vælge én tæt på. De befinder sig på ældrecentrene i Rørbæk, Nørager, Haverslev, Suldrup, Øster Hornum, Støvring, Skørping, Bælum og Terndrup. Alle klinikker bemandes af uddannede sygeplejersker.

Klinikkerne åbent på hverdage mellem 8 og 15.30.

Rebild og omegn

Se flere artikler