Første kamp er i aten: Danske Spil melder om kæmpe tro på dansk EM-succes

11. januar 2024
Første kamp er i aten: Danske Spil melder om kæmpe tro på dansk EM-succes

Ifølge Danske Spil har det danske håndboldlandshold aldrig været større favoritter til at gå hele vejen til en stor slutrunde. Også fra Danske Spils kunder er der rekord-tiltro til håndboldherrerne, før de spiller deres første EM-kamp.

Det er efterhånden 12 år siden, at de danske håndboldherrer senest vandt guldmedaljer ved en EM-slutrunde, men alligevel vurderer Danske Spil, at den danske favoritværdighed tangerer rekorden fra for to år siden.

Vi ser Danmark som meget store favoritter til endelig at tage EM-guldet for første gang i over et årti. Holdet er i dag måske endnu stærkere end ved EM for to år siden, vurderer oddssætter og håndboldekspert hos Danske Spil, Mads Mortensen.

Han vurderer, at mens Danmark er blevet stærkere og stærkere, så kniber det mere hos de største konkurrenter.

Danmark stiller med en trup, der indeholder flere af verdens bedste på deres respektive positioner. Mathias Gidsel bliver bare bedre og bedre, og scorer mål på samlebånd i Bundesligaen. Niklas Landin står i øjeblikket næsten unaturligt godt og må betragtes som verdens bedste målmand, blot for at nævne to spillere. Jeg vil vove at påstå, at Danmark ville kunne stille med et B-hold, som stadig ville have mulighed for at kæmpe med om medaljerne, siger han.

Samtidig med, at Danmarks trup nærmest bliver stærkere og stærkere, så synes de andre lande ikke at kunne følge med den udvikling. Flere af dem er stadig i gang med generationsskifter i truppen, og mens både Sverige, Frankrig og Spanien ser stærke ud, så er de ikke helt så stærke, og har slet ikke den samme bredde som Danmark, vurderer Mads Mortensen.

Også blandt Danske Spils kunder er der tilsyneladende stor tiltro til Nikolaj Jacobsens rød/hvide gutter før slutrunden.

Før første kamp tror 70 procent af Danske Spils kunder på et dansk europamesterskab, og vi kan ikke komme på en slutrunde, hvor det tal har været højere. Det vidner om en kæmpe opbakning og tiltro i befolkningen til de danske håndboldherrer, siger Mads Mortensen.

Danmarks første kamp spilles 11. januar og kan følges fra klokken 20.30 på TV2.

Fakta

Odds på dansk EM-guld 2024: 2,05

Tilsvarende odds før de seneste slutrunder:

VM 2023: 2,40 (Danmark vandt guld)

EM 2022: 2,05 (Danmark fik bronze)

VM 2021: 4,00 (Danmark vandt guld)

EM 2020: 3,00 (Danmark blev nummer 13).