Flot DM-slutspurt for nordjyder i Cross Kart

24. oktober 2018
Flot DM-slutspurt for nordjyder i Cross Kart

.
Af Klaus Hansen

Opbakningen og interessen for at deltage i den hidsige Cross Kart vokser støt og roligt i Danmark. Medaljeplaceringerne blev afgjort på det nyombyggede offroad-stadion ved Korskroen lidt uden for Esbjerg.

– I CK MINI får knægtene/pigerne de første erfaringer med at holde tempoet oppe gennem svingene, oplyser MNJs formand Finn Knudsen. Det kræver både gåpåmod og fightervilje. Kørerne sidder så lavt over jorden, at de ikke kan overskue hele svinget, når de lægger an til drejningen.

Felix Kjeldsen har kørt stabilt gennem hele 2018-sæsonen, hvorfor slutresultatet blev DM-bronze i CK MINI. I samme klasse missede Marius Højslet to DM-afdelinger, men fremviste stigende formkurve i efterårs-halvdelen, hvilket gav DM-femmeren sammenlagt.

– Man kan bortsmide resultaterne fra en enkelt løbsweekend, fortsætter Finn Knudsen. Men ellers er der DM-placeringspoint på højkant i hvert eneste heat. Kørerne kan derfor ikke lurepasse sig til en topplacering på DM-sejrspodiet.

I CK 85 har frontkørerne fra det norske mesterskab anvendt muligheden for ekstra konkurrence-træning i den danske løbsserie.
– De norske gutter giver fuld gas, konstaterer Finn Knudsen. Det er derfor en spændende oplevelse for danskerne, når de kan følge med og banke nordmændene. I DM-slutstillingen spurtede MNJeren Kevin Daarbak ind på DM-sølvet foran klubkammeraten Oliver Lucas Jensen.
I CK 125 sluttede 2 nordmænd øverst på DM-sejrspodiet, men på DM-bronzen kom Morten B. Bertelsen fra MNJ efter en kontrolleret finalespurt.

– Hos CK 250erne har der været drabelige placerings-dyster, oplyser Finn Knudsen. – Her var Lucas B. Staun godt tilfreds med den samlede fjerdeplads efter sin første DM-sæson i klassen.

I sin anden CK-sæson overhovedet viste MNJeren: Peter Olesen, at den heftige CK 650-klasse virkelig er guf for den nordjyske kører. Med en flot finalesejr på Korskro-motorbanen blev DM-guldet sikkert hjemkørt foran to sjællandske konkurrenter. Her sluttede den tidligere danske mester: Dennis Munch på en samlet firer efter en 2018-sæson med op- og nedture.

– CK Extreme er en spændende fartmaskine og nyskabelse inden for Cross Kart, afslutter Finn Knudsen. TOP TRE har været tre MNJ-kørere, og DM-guldet blev scoret af suveræne Søren Jelsbak foran Christian Juel og Nicklas Lucas Jensen. Meget tyder desuden på, at CK Extreme vokser sig endnu større i 2019-sæsonen. Allerede i DM-slutspurten meldte flere nye kørere sig på startlisten.

Rebild og omegn

Se flere artikler