Flere i Rebild er kommet i arbejde

10. januar 2018
Flere i Rebild er kommet i arbejde

Det regionale Arbejdsmarkedsråd

.
Af Helle Schiønning

Flere nordjyder har et arbejde at stå op til nu, end de havde for et år siden.
Det viser en opgørelse over beskæftigelse og ledighed, som
står bag. Konkret er beskæftigelsen steget med 0,9 procent fra september 2016 til september 2017.

Det svarer til, at der er 1.994 personer mere i arbejde, fortælles der fra TV2 Nord.

Især Rebild Kommune trækker tallet op. Her er 303 flere personer kommet i job, og det svarer til en stigning på 2,6 procent. Jammerbugt Kommune trækker i den anden retning som den eneste nordjyske kommune har de haft et fald. Faldet er dog i den lave ende nemlig 0,5 procent, svarende til 74 personer.

– Der er gang i nordjysk beskæftigelse. Det understreger de seneste beskæftigelsestal, siger Birgit Frederiksen, der er formand for Det regionale Arbejdsmarkedsråd i Nordjylland.

Flere er ledige
Ledigheden er samtidig også steget med i alt 839 bruttoledige. Det skyldes dog primært, at man har ændret visitationsreglerne for integrationsydelsesmodtagere og det betyder, at udlændinge som udgangspunkt ses som jobparate i de første tre måneder efter kommunen har fået ansvaret for dem. Sådan var det ikke tidligere.

– Vi skal gerne medvirke til, at flere ledige kommer i beskæftigelse, og at de nordjyske virksomheder fortsat kan øge antallet af kvalificerede medarbejdere, siger Birgit Frederiksen.

Hun fortæller, at Det regionale Arbejdsmarkedsråd vil kigge på, hvor man kan opkvalificere og intensivere samarbejdet på tværs af kommunerne for at få flere i arbejde.

Læs også: Succes med virksomhedspraktik i Rebild kommune

Rebild og omegn

Se flere artikler