Fin afslutning på udendørs sæsonen i Triatland

10. september 2018
Fin afslutning på udendørs sæsonen i Triatland

.
AF Klaus Hansen

Trailløb med udfordringer og oplevelser er populære, og det kan Mark Laursen mærke. Nordic Trail har plads til 350 deltagere i alt, og det mål er nået.

Mark Laursen fra Runners DK fortæller om løbet:

– Vi har en markeret rute på ca. syv km, som man kan løbe én, to eller tre gange. Ruten går gennem Rebild Bakker og har masser af udfordringer, for eksempel trapper. 250 højdemeter sørger for, at deltagerne får pulsen op. De tre distancer appellerer til en bred gruppe, vi har derfor både nybegyndere, let øvede og øvede med i Nordic Trail.

– Løbet udgår fra Røverlejren i Rold Skov, som er et helt særligt sted, hvor gæstgiver Erik Eriksen fra Top Karen arrangerer sine berømte røverfester. Den 16. september bliver Røverlejren forvandlet til basecamp med depot og hyggestemning, slutter en tilfreds løbsarrangør.

En forrygende sæson i Triatland Rebild
Triatland Rebild udgøres geografisk af Rebild Kommune med centrum i Rebild Bakker og Rold Skov. I år er afholdt mere end 30 outdoor sportevents i området. Sæsonen lakker nu mod enden. Samme weekend som Nordic Trail foregår, indbyder Rold Skov Orienterings Klub til Rebild2Dages den 15. og 16. september.

Eventkoordinator i RebildPorten Pernille Mulvad Møller kan se tilbage på en sæson, som har været forrygende.

– Mange udendørs sportsevents har været udsolgt. Det gælder for eksempel 8 timers Trail Challenge, landevejsløbet Rundt om Rold, Rebildløbet, Tri ved Søen, og Hærvejsløbet, som er et cykelløb på landevej. Denne fornemme række afsluttes nu af Nordic Trail.

Triatlandløbet voksede med mere end 300 deltagere, og nærmer sig den øvre grænse på 1.200 deltagere.

Det gik også godt for de korte MTB-løb. Det gælder 10 Timer i Rebild, der fik 200 flere deltagere end sidste år, og det helt nye 6 Timer i Rold, der levede op til arrangørens forventninger.

Pernille Mulvad Møller kan endnu ikke sige så meget om den kommende sæson, men det er en tendens, at arrangørerne er tidligere ude, end det har været tilfældet de foregående år. Og det lover godt, mener destinationsudvikleren.

Rebild og omegn

Se flere artikler