Fem nationer til start i midtvejs-fight for Rally Cross og Cross Kart

22. juni 2017
Fem nationer til start i midtvejs-fight for Rally Cross og Cross Kart

.
Af Helle Schiønning

Rally Cross-teams fra Belgien, Sverige, Norge og Danmark har skrevet sig på startlisten i midtvejs DM-afdelingen, som afvikles søndag d. 25. juni på Nysum Banen. Herudover er der også fuldt DM-program i Cross Kart, fortæller Åge Keseler Kirketerp fra Motorsport Nordjylland.

– Motorsport Nordjylland (MNJ) er glad for den udenlandske opbakning til motorløbene på Nysum Banen, oplyser MNJs formand Finn Knudsen. – Det giver ekstra motivation til vedligeholdelsen af RC-stadionet.
I den heftige SUPER 1600-klasse har MNJeren Jacob Wunderov (Honda Civic) lagt sig i front efter DM-afdelingerne på NisseRingen (Næstved) og Løvel Banen. Han får konkurrence af Daniel Nielsen i Peugeot 208, som i år kører DM-serien: – I 2016 kørte jeg EM-serien i team med Ulrik Linnemann, og det var en stor oplevelse at komme rundt til EM-stadionerne og mærke suset fra de mange tilskuere.
Der er rekordtilmelding i den tunede 2 liters-klasse: SUPER 2000 med 20 RC-temas på startstregen. Her ligger nordjyderne i Opel Corsa: Allan Jørgensen og Carsten Jensen foreløbig nr. 5 og 6.

– Jeg havde speeden på Løvel Banen, konstaterer Allan Jørgensen. Jeg nåede desværre kun til semifinalen, hvor en modstand til en krumtapsgiver knækkede. Så ville motoren ikke gå rent, og så var det good bye til selve finalen.

I SUPER 2000 kommer Claudia Smits (Ford Fiesta / Holland) samt Ivo van Den Brandt (Mitsubishi Colt / Belgien) forbi Nordjylland.

– Med 9 kørere i den tunede klasse over 2 liters motorvolumen (SUPERNATIONAL) kommer det til at gungre noget i asfalten og kridtunderlaget, fortsætter Finn Knudsen. – Her ligger Jakob Pedersen fra MNJ på en samlet toer. Her er de spektakulære svenskere: Johnny Hansen (Volvo 240) og Mikael Persson (VW Golf) klar til at give gas mod Morten Raen (Volvo PV) fra Norge samt belgierne: Roger Lippens (Ford Escort) og Jos Sterkens (Volvo C30).

Desuden kommer MNJeren Morten Schnack på gæstevisit i sin Volvo 240: – Jeg glæder mig helt vildt til at konkurrere i det internationale startfelt.

I Cross Kart er nordmændene blev forhindret af dato-sammenfald. Dette giver danskerne ekstra muligheder for at score vigtige DM-points.
I CK Mini ligger Josefine Wunderov fra MNJ på en samlet toer foran klubkammeraten Anders Rømer, som har en dugfrisk sejr med fra genindvielsesløbet på Korskro Banen ved Esbjerg.
Hos CK 85erne er der fem MNJer blandt de syv første i DM-stillingen: Kevin Daarbak, Mads Laulund, Nicklas Lau, Noah Jørgensen og Patrik Konge.

I CK 125 giver nordjyderne også fuld gas. Her har Tobias Andersen en frisk sejr med fra Løvel Banen, og ligger nr. 2 sammenlagt i DM foran Morten Bertelsen på fjerdepladsen.

– Konkurrencen er uhyre tæt i CK 250-klassen i år, forklarer Dennis Munch fra MNJ. Knægtene går dog friskt til biddet, og ligger som nr. 3 til 6 i DM: Tobias Daarbak, Daniel Johansen, Nicklas Lucas Jensen samt Peter Olesen. Hos CK 650 har konkurrenceheldet ikke helt tilsmilet, hvorimod Søren Jelsbak har en frisk sejr med fra Løvel Banen.

Rebild og omegn

Se flere artikler