Fem nationer satte kolorit på midtvejs-fight for Rally Cross og Cross Kart

29. juni 2017
Fem nationer satte kolorit på midtvejs-fight for Rally Cross og Cross Kart

.
Af Klaus Hansen

– De udenlandske kørere var godt tilfredse med udfordringerne på vores motorbane, oplyser løbsleder formand Finn Knudsen. – Specielt belgieren Jos Sterkens vil nok sent glemme sin tur til Himmerland. Han kom lidt for tæt på sikkerhedsbanden i sin ombyggede Ford Escort Mk1 med Volvo C30-motor. Det krævede noget fransk vask og strygning af raceren, og i semifinalen kørte han en gang for meget gennem jokersporet! Han tog dog oplevelserne med godt humør, og lovede os et gensyn og reklame for andre belgiske kørere

I den heftige SUPER 1600-klasse var MNJeren Jacob Wunderov (Honda Civic) igen stærkt kørende, og udbyggede DM-føringen med en sejr. På andenpladsen var klubkammeraten Magnus Dall flyvende i sin Renault Clio Super 1600, og scorede dermed sit bedste resultat i år.

I den tunede 2 liters klasse (SUPER 2000) blev finalen pænt udfordrende for Allan Jørgensen fra MNJ i sin Opel Corsa: – Jeg fightede mig hurtigt frem til andenpladsen, men herefter var det bare en ulige kamp om at komme hjem over målstregen. Jeg manglede simpelt hen bremsekraft i raceren, og måtte bruge motoren til at komme ned i fart, og jeg faldt derfor tilbage på sidstepladsen.

– 10 RC-teams på startlisten satte kolorit på den tunede klasse over 2 liters motorvolumen (SUPERNATIONAL), fortsætter Finn Knudsen. – Her scorede MNJeren Kenneth Konge en flot debut i sin BMW E36. Raceren har tidligere været i hænderne på Søren Konge, og teamet har fightet med at få den rette balance i BMWen således, at man fik gavn af de mange hestekræfter. Noget tyder således, at balancekoden er blevet knækket, hvorved Kenneth sneg ind mellem den spektakulære svensker Mikael Persson (VW Golf) samt den hollandske fartpige: Claudia Smits (Foerd Fiesta).

I Cross Kart var nordmændene forhindret af dato-sammenfald. Dette gav danskerne ekstra muligheder for at score vigtige DM-points.
I CK Mini scorede MNJeren Marius Hejslet en flot debut, som blev hjemkørt til en toer over målstregen. Derimod scorede klubkammeraterne: Josefine Wunderov og Anders Rømer begge et kolbøtte-mærke efter en tæt infight og nærkontakt mellem racerne.
Hos CK 85erne blev podieplaceringerne delt mellem 3 MNJ-kørere: Nicklas Lau, Kevin Daarbak samt Oliver Lucas Jensen. Dette er Lau Juniors første sejr i CK 85-klassen.

I CK 125 blev slutresultatet i TOP TRE også afgjort mellem tre MNJ-gutter. Tobias Andersen bragte sig i front af DM-serien med en flot etter, og blev efterfulgt af Morten B. Bertelsen og Lucas B. Staun.

– Hos CK 250-klassen havde Nicklas Lucas Jensen fra MNJ fundet speeden og var længe etter i A-finalen, forklarer Finn Knudsen. – De såkaldte strips til glasfiber-chassiset blev imidlertid slidt over i en infight med en konkurrent. I den stride vestenvind forsvandt chassiset op i luften, og Nicklas måtte udgå fra finalen. Sejren gik herefter til Tobias Daarbak foran Daniel Johansen, som har vist god fremgang i år.

I CK 650 scorede Søren Jelsbak sin anden DM-sejr i år, og halede dermed ind på den regerende mester: Mads S. Pedersen fra Vendsyssel.

Rebild og omegn

Se flere artikler