Fastelavn og status på et godt spejderår

12. februar 2018
Fastelavn og status på et godt spejderår

Det Danske Spejderkorps i Støvring

.
Af Helle Schiønning

Denne gang var det dog ikke så meget de blå spejderuniformer, der var dominerende, men mere mexicanere, et udvalg af dyr, superhelte og forskellige fødevarer det var jo fastelavn, fortæller Birgitte Simonsen!

På rigtig traditionel spejdervis blev dagen ved indledt med samling omkring flagstangen, hvor der blev budt velkommen til de over 100 fremmødte.

Herefter fortsatte spejderne uden for i snevejret og kulden, hvor de slog katten af tønden. Flere af spejderne konstaterede, at det kan svære svært at kombinere, at en udklædning ser rigtig flot ud, og så samtidig have nok bevægelse til at kunne bruge køllen mod tønden ordentligt. En karton kakaomælk kunne således konstatere, at det er upraktisk, når ens hænder ikke kan nå omkring køllen på samme tid.

Mens spejderne slog katten af tønden, var forældrene trukket inden for i varmen for at få en status på spejderåret. I deres beretninger kunne bestyrelses formand Ole Bertram Andersen og gruppeleder Birgitte Wilsted Simonsen fortælle om en spejdergruppe, hvor der er megen aktivitet og fremdrift.

Gruppen er i en god udvikling med i øjeblikket over 130 medlemmer, og hvor der samtidig er en rigtig god opbakning fra forældre.
Der er i 2017 sket en forsat modernisering af Spejdergården på Hjedsbækvej, og da der i gruppen er en god sund økonomi, så vil der også i 2018 kunne tilbydes spejderne en række spændende aktiviteter.
Birgitte Wilsted Simonsen kunne i sin beretning rette en stor tak til de ledere, hjælpere, forældre og spejdere, der i årets løb havde gjort en stor indsats.
Der havde været godt brug for indsatsen, da der havde været mange aktiviteter i 2017 blandt andet 2 gange gruppetur, sommerlejr og så selvfølgelig Spejdernes Lejr i Sønderborg, hvor 35 spejdere deltog.

Året vil eller blive husket for besøg fra TV2 Salto, der havde live sending fra spejdergården, deltagelse i spejderarrangementerne UrbanScoutBattle, Impeesa, Rold Skov Julegåtur og Store Økssø Rundt, tømmerflådesejlads på Juelstrup Sø, oprettelse af en Wall of Fame for spejdergruppen, Samtidig blev arbejdet med færdiggørelse af en ny stor bålhytte afsluttet et arbejde, som blev gennemført med støtte fra en række lokale fonde og sponsorer.

Læs også: Prins Joakim overrækker pris for design til Støvring-firma


Rebild og omegn

Se flere artikler