Fælles julegåtur for over 150 spejdere i Rold Skov

4. december 2017
Fælles julegåtur for over 150 spejdere i Rold Skov

.
Af Helle Schiønning

Vejret var lidt koldt med solen skinnede fra en blå himmel, da omkring 150 spejdere sammen med mindst lige så mange forældre og søskende var samlet ved Vedsted Skovhus til starten for den anden udgave at Rold Skov Julegåturen ved Det Danske Spejderkorps.

Spejderleder Birgitte Wilsted Simonsen, der står for arrangementet, fortalte Denne gåtur er især velegnet for de mindste spejdere, da gåruterne er begrænset til 3 km eller 5 km. Det er så rigtig dejligt at se, hvor mange forældre og søskende, der er mødt frem for en lille gåtur i skoven – det gør det mere hyggeligt.

De mange deltagere kunne nyde en efterårsskov i sine flotte farver, og der var undervejs tid til at samle lidt kogler, mos og kviste sammen til juledekorationer. Et par af skovens små søer havde et tyndt lag is på, og her skulle spejderne selvfølgelig lige undersøge om isen nu var tyk nok til at holde til grene og småsten.

Efter turen rundt i skoven i den friske formiddagsluft kom spejderne retur til Vedsted Skovhus, hvor der var lidt hygge-forplejning til deltagerne. Rigtig mange benyttede lejligheden til at sidde i nogen tid og sludre med andre spejderforældre og spejdere gåture handler nemlig også om socialt samværd..

Vi arrangerer hvert år i april et andet gå-arrangement Store Økssø Rundt, hvor vi sidste år var omkring 600 deltagere. Her kan man gå op til både 20 km og 50 km, men de mindste skal også have mulighed for at få en gå-mærke til deres uniform. Vi besluttede så lige, at opstarte Rold Skov Julegåturen fortæller spejderleder Birgitte Wilsted

Simonsen Sidste år fik vi støtte fra Fritidsrådet, og det gjorde det muligt for os, at starte op. Det kræver selvfølgelig en del tid at planlægge, men i dag hvor solen skinner, her er mange fremmødte, stemningen er glad og god ja hvem tænker på lige på de timer, der er brugt.

Rebild og omegn

Se flere artikler