Europas mindste ugle på besøg i Rold Skov lige nu

7. februar 2018
Europas mindste ugle på besøg i Rold Skov lige nu

spurveugle

.
Af Helle Schiønning

Mandag og tirsdag i denne uge er en , der er Europas mindste ugleart, hørt tude i Rold Skov. Det skriver Grenen Fuglestation i en pressemeddelelse.

At den lille ugle – der kan være blot 15 centimeter lang og veje ned til 50 gram – ses eller høres i Danmark er langt fra noget der sker hvert år, og at den høres i Jylland er i endnu højere grad noget særligt. Når den lille fugl lægger vejen forbi er det nemlig “normalt” svenske fugle, der er kommet på afveje til Sjælland, og at den nu er på visit i Rold er derfor noget meget bemærkelsesværdigt.

Den “nordjyske” spurveugle kan, ligesom det ses på Sjælland, være en svensker på visit, men der er større sandsynlighed for, at den kommer fra det nordlige Tyskland, hvor der er enkelt ynglende par at finde.
At den sjældne fugl er i Danmark er hurtigt rygtedes, og flere fuglekiggere er allerede kørt Rold Skov. Bliver den i skoven flere dage, vil endnu flere lægge vejen forbi.

På sigt kan spurveuglen måske blive et mere almindeligt syn i Danmark, men det kræver at ynglebestanden i Tyskland vokser, og at de unge fugle trækker mod Nord.

Læs også: Spar Nord Fonden donerer nyt udstyr til fuglegruppe i Rold Skov

Rebild og omegn

Se flere artikler