Erhvervsdebat om nordjysk konkurrencedygtighed på det globale marked

7. september 2017
Erhvervsdebat om nordjysk konkurrencedygtighed på det globale marked

.
Af Helle Schiønning

Erhvervsdebat om nordjysk konkurrencedygtighed på det globale marked
Konkurrencedygtighed på det globale marked har for flere og flere nordjyske virksomheder en altafgørende faktor for vækstskabelse og etablering af flere arbejdspladser. For at imødekomme denne dygtiggørelse afholder Business Rebild og Dansk Industri fredag den 15. september en erhvervsdebat, hvor temaet netop har fokus på nordjysk virksomheders evne til at være konkurrencedygtighed på internationalt plan.

– Virksomhederne i Nordjylland bliver mere og mere globale. Vi sælger vores produkter i udlandet, og vi rekrutterer arbejdskraft på tværs af landegrænserne. Hvis vi ikke kan konkurrere på det globale marked, så mister vi ordrer, og det ender jo bare med at betyde færre arbejdspladser og mindre velfærd i Nordjylland. Derfor er EU og det indre marked så afgørende for os, og vi er nødt til at diskutere, hvad der virker, og hvad der skal ændres. Så stor kredit til Business Rebild for at tage initiativ til det her arrangement, som vi har fået lov til at være medarrangør af, siger formand for DI Aalborg, Peter Rindebæk.

Erhvervsdebatten vil blive indledt med et oplæg af EU konkurrencekommissær Margrethe Vestager, efterfulgt af en paneldebat. I paneldebatten spænder repræsentationen vidt fra vækstiværksættere til globale koncerner. Under debatten vil der blandt andet blive diskuteret, hvordan eksporten kan blive styrket for de nordjyske virksomheder, bevægelighed i arbejdsmarkedet, og hvilken betydning de økonomiske handelshindringer i EU har for de nordjyske virksomheder.

– I Rebild oplever vi i den daglige dialog med virksomheder, at det er vidt forskellige udfordringer der opleves på det internationale marked, alt afhængig af virksomhedens livscyklus, men også i forhold til produkt- og målgruppefokus. Det vil vi stille skarp på i debatten, forklare Jane Bejlegaard Lindberg erhvervs- og turistchef hos Business Rebild, som glæder sig over den store opbakning til et yderst interessant emne for hele region Nordjylland.

Sted:
Hydrema A/S, Juelstrupparken 4, 9530 Støvring
Tilmelding:
Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig på: businessrebild.nemtilmeld/11/
Sidste mulighed for tilmelding er fredag den 8. september kl. 12

Rebild og omegn

Se flere artikler