Endnu en dejlig byfest i Siem

16. juni 2017
Endnu en dejlig byfest i Siem

.
Af Helle Schiønning

Endnu engang er byfesten i Siem nu vel overstået og endnu engang var vejret med os.

Torsdag startede regnen ligesom vi var blevet færdige med at stille telte mm op og hele fredagen var der kun silende regn fra morgen til aften.

Men lørdag, strålede solen fra tidlig morgen til sen aften. Knap 100 morgenduelige fandt vej til det sponserede morgenbord med rundstykker, ost og kaffe.

Op ad formiddagen blev der gjort klar “Siempions League” – den årlige dyst i Mega-bordfodbold mellem hold på tværs af alder og geografi.
Mange hold havde meldt sig til i kampen om vandrepokalen, og ikke mindst håneretten. Flere tabende hold bestak sig videre i turneringen i år, så der var rigtig mange kampe, som skulle afvikles.

Finalen stod mellem “Team Slamsugerne” og “Team Minions”. Team Minions kæmpede bravt og brugte mange poletter på at få medvind på banen, men Team Slamsugerne stod imod presset og kunne til sidst hæve pokalen til store klapsalver.

Vinderne havde dog undervejs bestukket sig videre, efter at være blevet slået ud allerede i 2. runde – men med inspiration fra andre og også større turneringer er det ikke unormalt, og pengene går til andre skæve aktiviteter i Siem.

Ellers var der de vanlige elementer på pladsen, så som et stort loppemarked, auktion, tombola med mange dejlige gaver sponseret af handelsdrivende i de omkringliggende byer, hoppeborg, vogn med hø til at finde skatte i, og salg af lækre burgere, pølser, ribbensteg og frikadeller mm.

Den flotte børne-bar er fortsat et stort hit blandt børnene, hvor de kan købe flotte drinks, pop-corn is og lign. Rundt om på pladsen var der også mulighed for at lave kæmpesæbebobler og store bobler svævede stille og roligt af sted henover pladsen.

Kagekonkurrencen bestod i år af 5 lækre kager. Helle Frost vandt i begge kategorier, både for den flotteste og den bedste kage.
Til aften var der godt 100 spisende gæster. Menuen var kamsteg og tyndstegsfilet med salater m. flutes og lækre små ovnstegte kartofler. Tilbehøret var uddelegeret til frivillige som vanligt, og det giver altid en spænding og nysgerrighed for hvad de nu har fundet på af lækre kreationer.

Sådan en dag er der brug for mange frivillige hænder og dem var der heldigvis rigtig mange af. Både før, under og efter byfesten, stod frivillige klar med en hjælpende hånd, hvor der var brug for det. Bestyrelsen vil gerne rette en stor TAK til dem, der giver en hånd med, det er med til at få tingene til at fungere og letter lidt af presset på bestyrelsen, slutter en tilfreds Hanne Sørensen.

Næste arrangement i Siem Forsamlingshus er fællesspisning og arbejdsweekend i september og Bal & Buffet d. 7. oktober med SATS.

Rebild og omegn

Se flere artikler