En spejder glemmes aldrig

2. juli 2018
En spejder glemmes aldrig

.
Af Klaus Hansen

I 2016 havde Det Danske Spejderkorps i Støvring 70 års jubilæum. Af gamle dagbøger kunne konstateres, at der den 1. marts 1946 var 6 drenge, der dannede en patrulje “Egernet”. Starten på en af de største spejdergrupper i Himmerland var langt.

I forbindelse med 70 års jubilæet prøvede man i spejdergruppen at finde ud af, hvad der var sket med de drenge, der havde været med til at starte spejdergruppen. Det lykkedes desværre ikke at finde til nærmere om dem, men jubilæet var blevet omtalt i de lokale ugeaviser i Støvring, så ad snørklede veje, så var der pludselig et telefonkald fra Falster, hvor den ene spejder i dag bor sammen med sin kone.

Gruppeleder Birgitte Wilsted Simonsen fortæller “Det var en kæmpestor oplevelse, at tale med Kai Peter Klæstrup Nielsen, som den første patruljeleder hedder. Vi fik snakket en del om starten af vores spejdergruppe med blandt andet en lejrtur til Norge, hvor hele lejren foregik i en hangar fra den netop overståede verdenskrig, om hvordan vi fik navnet “Cimbrerne” og meget andet spændende”.

Selv om Kai Peter efterhånden er blevet 88 år, så var der ikke tvivl hos DDS Støvring om, at ordsproget “En gang spejder, altid spejder” stærkt lever videre her. “Vi glemmer ikke vores gamle spejdere, da de har været en vigtig del af gruppens liv” fortæller gruppelederen. “Der blev derfor taget kontakt til vores korpskontor, der var enige i, at Det Danske Spejderkorps Hæderstegn skulle uddeles til Kai Peter Klæstrup Nielsen for det store arbejde han havde gjort i Støvring og efterfølgende både i Kokkedal på Sjælland og i Øresund Division.”

Der blev rettet en kontakt til Det Danske Spejderkorps i Nørre Alslev på Falster, der er den nærmeste spejdergruppe, og en aften i juni blev hæderstegnet overrakt til Kai Peter Klæstrup Nielsen. Der var samtidig en butik blomster til hans kone Kirsten en buket, der var holdt i farverne rød og grøn, der er farverne i DDS Støvrings tørklæde, og så lidt blå nuancer for at vise, at den var fra Det Danske Spejderkorps. Det var en meget stolt tidligere spejder, der kunne modtage en tak for det arbejde, han havde indledt for godt 70 år siden.

Rebild og omegn

Se flere artikler