DM-finale med fight til målstregen

26. september 2017
DM-finale med fight til målstregen

.
Af Helle Schiønning

Som ventet blev arrangementet ramme for en nervepirrende og spændende DM-finale for både Rally Cross og Cross Kart, fortæller Åge Keseler Kirketerp fra Motorsport Nordjylland

– Kørerne tog lidt flere chancer end normalt for at score de afgørende placeringspoints, oplyser løbsleder Finn Knudsen. – Konkurrenceheldet var ikke altid med modige chauffører, men publikum fik virkelig noget på oplevelses-kontoen.

I den tunede 2 liters-klasse: SUPER 2000 var der lagt op til en intens slutspurt om DM-sølvet. Her havde Allan Jørgensen fra MNJ et enkelt points forspring til ærkerivalen: Jesper Christensen fra Vendsyssel.

– I anden heatrunde opgav min racer-gearkasse at køre motorløb, konstaterer Allan Jørgensen. – Vi måtte derfor i huj og hast skifte til en standard-gearkasse, hvor kun første og andet gear var til rådighed! Jeg kørte derfor næste heatrunde med motoren i fulde omdrejninger på ligeud-strækkene, hvilket den desværre ikke kunne holde til..
Allan Jørgensen nåede dermed ikke i finalerne, men scorede alligevel en flot DM-bronze. I SUPER 2000 var klubkammeraten Dennis Rømer på vej til et topresultat i sin Fiat Bravo, men i semifinalen fik nordjyden problemer: Rattet og hjulene var ikke helt enige om fremadretningen, hvorfor jeg måtte udgå af DM-finaleløbet!

I SUPER 1600 nåede den nykårede danske mester: Jacob Wunderov ikke hjem over målstregen. Derimod scorede Magnus Dall fra MNJ sejren efter en dramatisk finale, hvor en konkurrent satsede på en overhaling i næstsidste sving, men røg ud i sikkerhedssandet.

I den tunede klasse SUPERNATIONAL med racere over 2 liters motor-volumen var den flerdobbelte danske Peder T. Jensen fra Viborg tilbage i fuld racing-fart med en sejr. Lige i slipstrømmen fulgte Morten Schnack fra MNJ i Volvo 240, hvorimod Jakob Pedersen (MNJ) cementerede sin DM-sølvmedalje med en treer i Rally Cross Nordjylland 2017.
Finn Knudsen er også formand for MNJ: – I Cross Kart gjorde motorklubbens medlemmer sig stærkt gældende med 3 danske mestre og i alt 10 DM-medaljer ud af 18 mulige.

Hos CK MINI blev DM-sølvet hjemkørt af Josefine Wunderov, som blev finalevinder foran klubkammeraten Marius Hejslet. Her scorede Anders Rømer DM-bronze efter en femmer i finalen.

– I CK 85 har MNJ-knægtene: Nicklas Lau, Kevin Daarbak og Mads Laulund fightet jævnbyrdigt gennem 2017-sæsonen, oplyser Finn Knudsen. – Nicklas afsluttede en flot 2017-sæson med DM-guld, og Kevin scorede DM-toeren i tæt infight med den norske gut: Emil Bujordet (DM-bronze).

Også i CK 125 gjorde nordmændene sig gældende. Tobias Andersen blev nr. 2 i DM-finalen, og scorede dermed kontrolleret DM-guld 2017. Morten Bertelsen hjemkørte DM-bronze lige i slipstrømmen på Thomas E. Murstad fra Norge.

På forhånd var Tobias Daarbak blevet kåret som dansk mester i CK 250, og scorede dermed en DM-titel for syvende år i streg. Ærkerivalen Daniel Johansen kørte sig sikkert hjem til DM-sølvet efter en flot 2017-sæson.
Hos CK 650 blev DM-slutspurten for Søren Jelsbak spoleret af tekniske småproblemer, men nordjyden scorede en flot DM-bronze.

En ny klasse i Cross Kart er den heftige CK Extreme. I DM-finalen vandt Niclas Lucas Jensen foran klubkammeraten Christian Juel. I DM-slutstillingen blev resultatet guld og bronze.

Med venlig hilsen
MOTORSPORT NORDJYLLAND
Åge Keseler Kirketerp

Rebild og omegn

Se flere artikler