Det summer af liv på HellumFRI

27. juni 2017
Det summer af liv på HellumFRI

.
Af Helle Schiønning

Trods regn, regn og mere regn fredag d. 9. juni, gik gæve forældre og børn med ildhu til opgaverne på arbejdsdagen. Der blev ryddet op, inde som ude, vasket vinduer, malet vægge og døre, samt sat bogstaver på facaden mod vejen.
Med mere end 70 tilmeldte til spisning fredag aften, blev en effektiv eftermiddag rundet af på hyggeligste vis trods en ganske masse regn. Det er altid en fornøjelse, at se hvorledes børn som voksne står sammen om de opgaver der er på HellumFRI. Det skaber sammenhold, og en følelse af samhørighed som smitter af, og positivt præger børnenes samspil. Men det slutter ikke her.

Mere end 120 børn og voksne deltog i HellumFRIs årlige sommerfest, inden sommerferien stod for døren. En aften der blandt andet bød på kåring af årets løbere. En kåring der gik til 11 af de børn som på den ene eller anden måde havde gjort et særligt indtryk gennem årets mange kirkeløb.
Det kunne feks. være den, der hjælper de andre på vej, når det er svært at nå med rundt på kirkeløbe. Eller den, der har gjort personligt fremskridt i sin løbstid. Klapsalverne stoppede ikke her.

En anden ny tradition blev i år startet HellumFRI-prisen. Hertil havde kreative børn produceret det fineste trofæ. I år gik prisen til Inger Hjorth, for blandt andet det store engagement hun lægger i de mange aktiviteter, der afholdes på HellumFRI. Inger kan altid findes i køkkenet og har en særlig andel i, at der altid er velsmagende mad og drikke til vores arrangementer.

En af aftenens nyheder var meldingen om, at der efter sommerferien går bus til og fra HellumFRI. Med Søren som chauffør, er bussen klar til at hente de børn, der har brug for det. Således vil det nu for flere familier være lettere at få logistikken til at gå op. Vi byder med glæde Søren velkommen.

Efterfølgende bød aftenen på rundbold, til stor begejstring for børn som voksne. I år løb forældrene med sejren over børnene. Vejret var med os, hvilket gav fin anledning til at nyde maden på sportspladsen, med efterfølgende kaffe og kage inden aftenen sluttede. En sommerferie står for døren, og for nogle af elevernes vedkommende slutter HellumFRI tiden ikke, selvom man går i 6. klasse.

Efter sommerferien vil der være 7. klasse på HellumFRI, og det er noget, man kan glæde sig til. For 7. klasse vil der være oplevelser under temaet adventure, samt mulighed for erhvervspraktik og udveksling med en tysk skoleelev. Ikke kun 7. klasserne kan glæde sig, dette gælder også for 0. klasserne, som næste år har deres egen årgang, med egen børnehaveklasselærer. Det er glædeligt, at så mange har valgt HellumFRI, til deres barns skolegang. Og vi har stadig pladser fra børnehaveklassen og til 7.kl.

Rebild og omegn

Se flere artikler