Indsendt af: Lasse Brunø, Skørping, lektor og formand Konservative Rebild
Efter Søren Papes tragiske død er der atter en gang opstået en diskussion om den politiske debat i Danmark. Mange mener, at tonen og presset fra medierne og de sociale medier er blevet for hårdt. I lokalpolitik er det største pres på politikerne ikke fra medierne, der jager breaking news, men derimod den meget hårde og uforsonlige tone på de sociale medier. Det kendes også fra Rebild, hvor der i diverse fora gladelig deles misinformation, tillægges politikerne skumle motiver og skrives i et meget råt sprog ofte i en sådan grad, at mange politikere holder sig væk fra den slags debatter. Frederikshavn-borgmester Birgit S. Hansen nævner da også de såkaldte mudderkastende internettrolde som en af grundene til at stemple ud af politik ved næste valg.
Selvfølgelig er det vigtigt for medierne at holde politikerne ansvarlige, og dialog mellem politikere og borgere er afgørende for at træffe informerede beslutninger. Derfor bruger politikerne også meget tid på at svare på direkte borgerhenvendelser og gå til dialog- og borgermøder. Men kravet og forventningen fra nogle om, at politikere altid skal være tilgængelige på sociale medier for at svare på spørgsmål og kritik, er urimeligt. Vi vælger vores politikere hvert fjerde år til at træffe beslutninger på vores vegne. Vi kan ikke forvente, at de dertil lægger mange timer til diskussion og tilsvining på de sociale medier.
Hvis man ud over valghandlingen vil have reel politisk indflydelse og påvirke de politiske beslutninger, er den bedste vej at melde sig ind i et parti. Jeg er sikker på, at alle partier har ledige medlemsnumre. Ved medlemskab i et parti får man ofte adgang til møder direkte med de folkevalgte, man får indflydelse på opstillingen af kandidater og ofte ekstrainformation direkte fra politikerne. Så min opfordring skal være: Udnyt, at vi bor i et demokrati, ved at melde dig ind i et parti fremfor ved at kaste med mudder på internettet.