De seje frivillige i Rebild Kommune skal hædres

16. september 2018
De seje frivillige i Rebild Kommune skal hædres

.
Af Helle Schiønning

Sejt, siger man på nudansk, når noget er rigtig godt. Den overførte betydning af ‘sej’ er nemlig: kraftfuld, vedholdende og udholdende. Og når nogen siger: “Du er sej!”, så fortjener man anerkendelse og er derfor værd at kende og være sammen med.

De frivillige er seje, siger Rebild Kommunes frivilligkoordinator Sietske Møller:

– De frivillige skaber sammenhæng, når de tilbyder deres hjælp i fritidslivet, hvor de på smidig vis får klubber og foreninger til at fungere. De skaber nærvær i ældrecentrenes dagligdag og fester. De modvirker ensomhed, når de arrangerer ældremøder eller besøger gamle i deres eget hjem.
De sørger for støtte og hjælp i patientforeningerne, når sygdommen rammer. De skaber glæde og deler viden ved at engagere sig i kulturorganisationerne og alt muligt andet. De er så seje, siger Sietske Møller.

Østhimmerlands Ungdomsskole åbner dørene
Traditionen tro benytter Rebild Kommune sig af den nationale Frivillig Fredag til sige tak ved at holde et festligt arrangement for alle frivillige.
I år er det Østhimmerlands Ungdomsskole i Bælum, der er vært. Den nyligt afgåede forstander Berno Jacobsen glæder sig til at se folk fra hele kommunen.

Det bliver det lokale, men også landskendte band Souvenirs, der gør eftermiddagen ekstra festlig med deres underfundige tekster og iørefaldende musik.

Kontaktpersoner:

Frivilligkoordinator: Sietske V. Møller, Rebild Kommune svmo@rebild.dk

Udviklings- og kulturkonsulent: Tina L. Rasmussen, Rebild Kommune tlra@rebild.dk

Rebild og omegn

Se flere artikler