Cross Kart på Nysum Banen

17. maj 2018
Cross Kart på Nysum Banen

.
Af Helle Schiønning

Pinselørdag – d. 19. maj – blænder motorklubben op for et spændende race på offroad-stadionet i Nysum.

– Cross Karterne er inde i en spændende og flot fremgang i Danmark, konstaterer løbsleder Finn Knudsen.

Således kan MNJ præsentere 2 helt nye løbsklasser: CK 450 og CK Extreme. Cross Karts anvender bl.a. af vægtmæssige årsager en motorcykel-motor, og her går tendensen mod mindre og mere ydeevnende motorer. Foreløbig har sjællandske kørere startet klassen, men mon ikke vi vil se jyske kørere til næste år eller måske senere i 2018.

Hos CK MINI er Felix Kjeldsen fra MNJ stærkt kørende, og stiller til start med en dugfrisk 2. plads fra den netop afviklede DM-afdeling på Løvel Banen.

– CK 85 bliver DM-arrangementets største deltagerklasse, fortsætter Finn Knudsen. To norske kørere giver her MNJerne: Kevin Daarbak og Oliver Lucas Jensen kamp helt frem til målstregen. Også i CK 125 er der en intens fight mellem nordjyderne: Morten B. Bertelsen og Lasse Storgaard contra de norske gutter: Thomas E. Murstad og Robin Grana.

– DM-serien i CK er et såkaldt åbent mesterskab, supplerer viceløbsleder Helle Nielsen. – Dette bevirker, at vores norske offroad-venner har mulighed for at køre i Danmark og samtidig score DM-medaljer for den samlede indsats. Desuden er nordmændene pænt konkurrencedygtige, og giver fuld gas.

I CK 250 viser nyoprykkerne fra MNJ: Tobias Andersen og Lasse Storgaard overbevisende takter, og er allerede pænt med i DM-medaljekampen 2018.

I den heftige CK 650-klasse er nordjyden: Peter Olesen også nyoprykker, og har allerede konsolideret sig på andenpladsen i DM.

Den endnu heftigere: CK Extreme får i 2018 sin egentlige debut i DM-serien. Her giver MNJ-trioen: Søren Jelsbak, Niclas Lucas Jensen og Christian Juel hinanden fuld konkurrence-valuta i en intens og tæt fight om DM-pointene.

– Vi glæder os til et kompakt motorløb, afslutter Finn Knudsen. – Rundbanen i Nysum er klar til et godt race pinselørdag.

Rebild og omegn

Se flere artikler