Bronzemedalje i integration på arbejdsmarkedet

23. januar 2018
Bronzemedalje i integration på arbejdsmarkedet

.
Af Helle Schiønning

10 kommuner lever allerede nu op til den ambitiøse målsætning om, at hver anden flygtning er i arbejde. Rebild Kommune er iblandt. Den lokale integrationspolitik i Rebild Kommune begynder tilsyneladende at virke.

Regeringen formulerede for to år siden en ambitiøs målsætning om, at hver anden flygtning skulle i arbejde. Nu viser en ny opgørelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet at hele 10 kommunerne allerede lever op til målsætningen.

Kommunerne er Ringsted (57%), Lyngby Taarbæk (56%), Gladsaxe (55%), Rebild (55%), Dragør (53%), Lejre (51%), Køge (50%), Bornholm (50%), Odder (50%) og Stevns (50%).

På landsplan er andelen af flygtninge i arbejde nu på 36%.
Formand for Arbejdsmarkedudvalget i Rebild Kommune, Allan Busk (L), glæder sig over de gode takter,

– Rebild Kommune løser effektivt to presserende arbejdsmarkedsudfordringer – at få flygtninge ind på arbejdsmarkedet og samtidig sikre arbejdsgiverne den efterspurgte arbejdskraft. Det er vel, hvad man populært sagt, kalder for en win-win. Vores næste udfordring er, at få flygtningene endnu hurtigere i gang på arbejdsmarkedet. Selvom tallene ser gode ud, skal vi ikke være blinde for mulighederne for at gøre det endnu bedre. Det arbejde glæder jeg mig, som formand for arbejdsmarkedsudvalget, til at tage fat på.

Rebild og omegn

Se flere artikler