Børnehuset Aavangen tildelt Det grønne flag

24. november 2017
Børnehuset Aavangen tildelt Det grønne flag

.
Af Helle Schiønning

Dagen hvor flaget blev hejst, blev fejret med en fælles tur med alle børn på vores skønne naturområde Skrænten som ligger lige bag Børnehuset. Her blev der klatret i træer, leget og lavet bål som skulle bruges til at lave en dejlig kop varm kakao til alle.

Det grønne flag er en synlig anerkendelse fra De Grønne Spirer, som fortæller at børnene har været særlig gode til at bruge naturen omkring dem i hverdagen og i de planlagte aktiviteter.
Vi har gennem året kørt nogle faste læreplanstemaer som har haft naturen som omdrejningspunkt. Vi havde fx i efteråret et stort Indiane tema. Her var der fokus på hvor indianerne levede, hvordan de fik mad, hvad for noget tøj de havde på og på hvad man kunne bruge naturen til. Der blev fremstillet forskellige våben, beklædning og smykker ud af materialer fra skoven. Der blev også lavet en lækker grøn indianer
suppe lavet på brændenælder og andre spiselige planter fra skoven.

Indianertemaet blev rundet af med en stor Indianer fest hvor alle forældre var inviteret. Der blev lavet lækre ting over bålet, og skudt med bue og pil.

Rebild og omegn

Se flere artikler