Rebild og omegn

Basic Skills – et alternativt undervisningstilbud

.Af Allan Maggo Thygesen Tilbuddet er skræddersyet til unge, der er kørt fast i det almindelige skolesystem, og som har brug for et løft. De unge møder seks timer hver dag fredag er en smule kortere. Der undervises i dansk, matematik og engelsk med mulighed for at tage 9. klasses afgangsprøve i dansk og matematik. […]

Basic Skills – et alternativt undervisningstilbud
9. februar 2019
Af Redaktion

.
Af Allan Maggo Thygesen

Tilbuddet er skræddersyet til unge, der er kørt fast i det almindelige skolesystem, og som har brug for et løft.

De unge møder seks timer hver dag fredag er en smule kortere. Der undervises i dansk, matematik og engelsk med mulighed for at tage 9. klasses afgangsprøve i dansk og matematik. Det faglige fokus står imidlertid ikke alene. Personlig og social udvikling vægtes i lige så høj grad. Undervisningen er desuden varieret, aktiv og praksisnær.

Et tilpasset undervisningstilbud, der hjælper videre
Basic Skills er et fleksibelt forløb med løbende opstart og varieret længde. Et forløb kan vare fra få uger og op til 24 måneder.

Morgenmad og frokost er en del af hverdagen, og skemaet brydes op af temadage, ture ud af huset, besøg af gæsteundervisere, virksomhedsbesøg, praktik og lejrskole.

For at komme ind på Basic Skills, skal man visiteres af skolen og UU (Ungdommens Uddannelsesvejledning). Målet er, at de unge hjælpes videre i grundskole, 10. klasse, FGU eller en ungdoms/erhvervsuddannelse. I overgangen til uddannelse tilknyttes eleverne en mentor, som de kender fra Basic Skills.

Flere unge skal have en hånd for at blive uddannelsesparate
Thøger Elmelund Kristensen (A), formand for Børne- og Familieudvalget hilser oprettelsen af Basic Skills velkommen.

– Vi kan se at der har været en stigning i antallet af unge der ikke er klar til at starte på en ungdomsuddannelse eller anden uddannelse efter folkeskolen. Med Basic Skills kan vi løfte deres faglige niveau samtidigt med at vi giver dem friske perspektiver på det at gå i skole. Vi vil løfte deres selvværd og deres kompetencer, så de bliver klar til at komme videre i uddannelsessystemet, siger Thøger Elmelund Kristensen.

Undervisningen bliver tilrettelagt så der hele tiden er udfordringer der passer til elevernes standpunkt. Samtidig vil den sikre at eleverne løbende kan mærke at de udvikler sig, både fagligt og socialt.

Ungdomsskolen har det helt rigtige miljø til opgaven
Det bliver Rebild Ungdomsskole også kendt som RU der kommer til at stå for undervisningen. Her vil der fast være tilknyttet to lærere og en vejleder fra UU. Jesper Greth (V) sidder i Rebild Byråd og er formand for Rebild Ungdomsskoles bestyrelse og han er ikke i tvivl om at Rebild Ungdomsskole er det helt rigtige sted at tilbyde undervisningen:

– De her unge mennesker er kørt træt i den traditionelle undervisning i folkeskolen. I ungdomsskolen er både de fysiske og de “mentale” rammer anderledes. Her er der simpelthen rum til at tingene kan gøres på en anden måde, og det er noget af det disse elever har brug for. Det, kombineret med et skema der giver større afveksling, men stadig faste rammer, er jeg sikker på vil hjælpe eleverne videre i uddannelsessystemet, siger Jesper Greth.

Start 1. august
Basic Skills starter 1. august og der er plads til 16 elever. Eleverne bliver optaget gennem et samarbejde mellem den skole eleven hidtil har været indskrevet på, UU, PPR (pædagogisk psykologisk rådgivning) og Rebild Ungdomsskole. Der vil være løbende optag hen over skoleåret.

Politiets nye strømpistol rulles ud i Nordjylland

Læs også: Politiets nye strømpistol rulles ud i Nordjylland

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Rebild og omegn

Se flere artikler