Bakkekongen og –dronningen nær skyllet væk i Rebild

22. august 2017
Bakkekongen og –dronningen nær skyllet væk i Rebild

.
Af Helle Schiønning

Hele 231 hårdføre mænd og kvinder havde valgt at trodse bygerne og bakkerne, for at tage udfordringen op med Rebildbakken og det smukke landskab omkring Rold Skov.

Således blev bakkekongen og dronningen af Himmerland kåret på Rebildbakke, med nordjyderne Thomas Jørgensen og Marlene Jakobsen som de værdige vindere. Begge fløj de op ad Rebildbakken og kunne lade sig hædre på podiet, hvor de fik overrakt den flotte bakketrøje fra Marcello Bergamo.

Til trods for god stemning og godt vædeløb, blev arrangørerne udfordret af hårde vejr:
– Vi valgte at ændre en smule på ruten på selve dagen. Rytterne skulle havde været ned af Røde Mølle, men den megen regn om natten havde desværre skyllet masser af sand og sten ud på vejen, forklarer medarrangør, Nikolaj Hebsgaard.

– Derfor vurderede vi det ville være for farligt at sende vores deltagere dernedad, så i stedet fik de fornøjelsen af at køre ned ad Kridtbakken, i stedet for op ad den som først planlagt. En mindre brutal rute, om man vil, men regnen sørgede for en passende kompensation, lyder der fra Hebsgaard.

Regnvejret og ruteændringen til trods, var der god stemning i målområdet, hvor deltagerne kunne nyde en sandwich, mens de delte krigshistorier fra ruten. Og arrangørerne er da heller ikke i tvivl: Rundt om Rold vender tilbage i 2018:

– Nu har vi arrangeret Rundt om Rold i fire år og tilbagemeldingerne bliver ved med at være ovenud positive. Løbet er med over 200 deltagere langt det største i Østhimmerland og har i den grad bidt sig fast i motionsrytternes bevidsthed.
Folk kommer fra hele Nordjylland og Midtjylland for at køre, nogen så langt væk fra som Sorø. Vi er klar i igen i 2018!, lyder det fra Hebsgaard
Rundt om Rold blev i år kørt som tredje afdeling af Marcello Bergamo Bike
Challenge. Fjerde og sidste afdeling køres den 24. September med Mols Bjerge Grand Prix, der bliver afholdt i et terræn næsten lige så unikt som området omkring Rold Skov.

Rebild og omegn

Se flere artikler