Del på Facebook   Print siden

Bæredygtigheds konference i Støvring

Forside
Torsdag 9. september 2021 kl. 13:00

Bæredygtigheds konference i Støvring
Foto: Rebild Kommune


Af Lone K. Hansen

Bæredygtighedskonference i Støvring

Det er ikke kun i den lokalpolitiske valgkamp at den grønne agenda vinder taletid. Mandag den 6. september mødtes lokale- og regionale virksomheder til en bæredygtighedskonference i Støvring under overskriften "Skab en grønnere fremtid for din virksomhed". Konferencen var stablet på benene af det lokale erhvervskontor, Business Rebild, og Dansk Industri Aalborg. Moderator var journalist Reimer Bo Christensen, og på konferencen deltog virksomheder fra hele Region Nordjylland.

Borgmester Leon Sebbelin indledte dagens konference, hvor både det lokale afsæt i bæredygtighed blev fremhævet, samt en forenkling af det helt basale udgangspunkt for virksomhederne i dialogen om grøn omstilling.

- I Rebild oplever vi flere og flere virksomheder, der arbejder fokuseret og målrettet med den bæredygtige dagsorden - det er både på det strategiske plan, i værdikæderne og på produktniveau. Lysten og viljen til omstilling er stor og mulighederne mange, men vi hører ofte fra virksomheder i kommunen: "Hvordan kommer vi helt konkret i gang?", udtaler Leon.

Et spørgsmål, som blev nævnt flere gange i løbet af konferencen, da mange af de deltagende virksomheder selv står i den situation, at de skal udvikle yderligere på deres grønne initiativer. Formand for Dansk Industri Aalborg og direktør for Bladt Industries, Peter Rindebæk, overtog ordet og ledet publikum hen på det kommercielle aspekt i den grønne dialog.

- Fra et virksomhedsperspektiv vil jeg først og fremmest sige, at vi i erhvervslivet altid har levet af at løse problemer og forløse potentialer. Det er sådan set dét, der grundlaget for lave forretning. Det er også det, der langt hen ad vejen, driver erhvervsledere og deres medarbejdere. At gøre en forskel. At skabe noget. At sætte et positivt aftryk. Derfor mener jeg også, at forretning og bæredygtighed hænger uløseligt sammen. Det er bare ikke altid, man tænker over, at det man gør i det daglige – f.eks. for at optimere sin forretning, søge nye forretningsmuligheder, dygtiggøre og fastholde personale eller andet – faktisk også er bæredygtigt, siger Peter Rindebæk.

Social ansvarlighed kan skabe værdi lokalt

En af konferencens oplægsholdere Jens Sørensen, CEO for Outline Vinduer A/S, som er en af Danmarks førende producenter af vinduer og døre med hovedsæde i Farsø, fortalte om, hvorfor de har indtænkt social ansvarlighed i deres CSR-strategi, og hvorfor netop dette er vigtigt i deres lokalområde.

- For os er det en naturlig del af dét at drive virksomhed, at man også tager et socialt ansvar. Via vores Plus afdeling, som er et virksomhedscenter vi driver i samarbejde med Vesthimmerlands Kommune, har vi plads til 30 borgere, som vi træner og afklarer, så de på sigt kan vende tilbage på arbejdsmarkedet. Vi har en holdning til, at der godt kan findes plads til medarbejdere med nedsat arbejdsevne, eller hjælpe borgere tilbage til et helt almindeligt job gennem et træningsforløb. Hos os er dette arbejde forankret i direktionen, og det er efter min opfattelse en forudsætning for, at man kan lykkedes med det, uddyber Jens.

Og netop det lokale afsæt, og hvordan virksomheder kan indtænke lokale initiativer med afsæt i bæredygtighed, er et vigtigt aspekt for erhvervschef for det lokale erhvervskontor i Rebild, Business Rebild, Jane Bejlegaard Lindberg. Konferencen og den grønne debat, har også en vigtig betydning for erhvervsudvikling i Rebild Kommune.

- Det er altafgørende, at vi lokalt understøtter virksomhederne i den grønne omstilling, og at vi guider og hjælpe dem med at blive klogere på, hvilke initiativer der er muligt at få igangsat lokalt. Derfor var dagens konference virkelig interessant for os at arbejde med. Vi skal sikre at virksomhederne kan dele erfaringer på tværs af regionen, så de får strategiske overvejelser med, når det kommer til at arbejde med bæredygtighed. Mit indtryk er, at virksomhederne som deltog på konferencen, virkelige er seriøse ift., hvordan de kan bidrag til at deres virksomhed bliver mere bæredygtig, samtidig med at det forretningsmæssige fundament er til stede, siger en tilfreds erhvervschef.

Vidensdeling på tværs af brancher

Konferencen blev afholdt hos Marel i Støvring. En virksomhed, som de seneste par år har arbejdet målrettet med at få inkorporeret en bæredygtig agenda i hele organisationen – både i de danske- og udenlandske afdelinger. Lars Jøker, Location Manager/ Director Product Management hos Marel deltog selv på konferencen - både som oplægsholder og som deltager i paneldebatten.

- Jeg har været rigtig glad for at få lejlighed til at præsentere Marels bæredygtighedsrejse. Vi sætter en stor ære i at integrere bæredygtighed i alt, hvad vi gør for at skabe langsigtet værdi for vores kunder. At være en ansvarlig virksomhed, er en topprioritet hos Marel, uddyber Lars.

Og dét at dele ud af Marels erfaringer med bæredygtige initiativer, var helt essentielt for Lars.

- Jeg håber at vores fokus og forpligtelser i relation til ESG og bæredygtighed kan inspirere andre til at arbejde med strategisk implementering af bæredygtighed i deres virksomhed, siger Lars.

Moonshots matter

Som en del af konferencen blev der afholdt en paneldebat med deltagelse af Erik Thomas Johnson, chefkonsulent hos Dansk industri, Hanne Kvist, Group Marketing Director for Royal Greenland, Lars Worre, CEO for DALI, Jens Sørensen, CEO for Outline Vinduer og Lars Jøker, Locationmanager/Director Product Management for Marel. En af paneldeltageren, Erik Thomas Johnson fra Dansk Industri, fremhævede et klart udtryk, når det kommer til at være ambitiøs og tænke innovativt i den grønne omstilling: "Moonshots matter". Et udtryk, som Reimer Bo tog med i det endelig punktum for dagens program, inden alle deltagere på konferencen blev guidede rundt på matriklen hos Marel.

På konferencen deltog i alt 70 virksomhedsrepræsentanter fra forskellige egne af Region Nordjylland.

© Copyright 2024 rebildidag.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Forside

Påsken kan give tæt ferietrafik
Påsken kan give tæt ferietrafik
Forside
Op mod 235.000 danskere ventes at samle affald i natur og by - 1900 tilmeldt i Rebild
Op mod 235.000 danskere ventes at samle affald i natur og by - 1900 tilmeldt i Rebild
Forside
Motorcyklerne er på gaden igen: sådan kommer 7 ud af 10 til skade
Motorcyklerne er på gaden igen: sådan kommer 7 ud af 10 til skade
Forside
Mere end halvdelen af boligerne i Rebild Kommune har energimærke D eller lavere
Mere end halvdelen af boligerne i Rebild Kommune har energimærke D eller lavere
Forside
Vi lytter til danskerne: Vi hedder Hjem-IS
Vi lytter til danskerne: Vi hedder Hjem-IS
Forside
Hobro IK på besøg i Terndrup IF
Hobro IK på besøg i Terndrup IF
Forside
Rebildidag.dk skifter hænder, men fortsætter sin positive udvikling
Rebildidag.dk skifter hænder, men fortsætter sin positive udvikling
Forside
Husk det nu: 1. april skal strandhunden i snor
Husk det nu: 1. april skal strandhunden i snor
Forside
Cyklistforbundet og regionerne vil have flere unge op på cyklen
Cyklistforbundet og regionerne vil have flere unge op på cyklen
Forside
Indbrud samme aften i Tisted og Ravnkilde hænger muligvis sammen
Indbrud samme aften i Tisted og Ravnkilde hænger muligvis sammen
Forside
Regionale nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* indicates required