Bælum klædt i Slåbrock

8. januar 2018
Bælum klædt i Slåbrock

Kulturhuset i Arden

.
Af Helle Schiønning

En emsig pige der ikke vil sidde bag på en knallert. Et ældre ægtepar der søger spænding på motorvejen. En ung mand med en krank skæbne på grund af kropslugt. En anden mand med samme skæbne efter kritik af de skydegale.

Er der en fællesnævner? Ja den hedder Slåbrock.

De omtalte figurer befolker de talrige sange, som Kjeld Torbjørn gennem årene har skrevet og stadig skriver til sin Slåbrock Trio en direkte efterkommer af Slåbrock Band, der huserede i koncertsale og på hitlister i 1970erne og 80erne. Og solgte langt over 100.000 LP-plader.
Fredag den 26. januar er Slåbrock Trio klar til at indtage Bælum Skovpavillon med Kulturmøllen som arrangør

– Hvis nogen for 40 år siden havde spået, at folk stadigvæk gider høre mine sange i 2018, så tror jeg nok, jeg ville have anbefalet et besøg hos lægen, griner Kjeld Torbjørn. Men faktum er, at det gør de altså gider. Mange blandt publikum kan To gears Diesella eller Ae så glå ve dyjr udenad. Underligt nok også yngre mennesker, som der slet ikke var tænkt på dengang i vinyl-pladernes storhedstid. Det varmer mit gamle hjerte, det må jeg ærligt tilstå.

Kjeld Torbjørn er i dag 72 år og fik lysten til at optræde tilbage, da han lod sig pensionere efter mange års virke som journalist, senest en årrække hos Danmarks Radio.

Så nu drøner den gamle slåbrocker igen derudad med sin rablende blanding af humoristiske, satiriske sange plus en gang retorisk spanking af publikum som samme publikum tilsyneladende nyder. Og selv om nyere sange har sneget sig ind i repertoiret, så fylder de gode gamle hits stadig mest på en Slåbrock-aften. Og der er nærmest 100 procents garanti for grin og fællessang.

Nu som dengang for 40 år siden er Slåbrock et af de bedste live-navne.

På scenen har Kjeld Torbjørn selskab af Andreas Svaneborg på guitar, harmonika og piano samt Ole Albrechtsen på guitar og dobro.

– De er begge to alt for unge til at huske Slåbrock-sangene, men de spiller dem sgu så godt, at man ikke skulle tro, de har lavet andet, påstår Torbjørn.

Slåbrock Band udgav oprindelig tre LPer samt en CD – og Slåbrock Trio har de seneste år produceret to CDer, nemlig Den dér med ham dér fra Slåbrock Band samt Træls. Og rygtet siger, at der igen er ny musik på vej.
Slåbrock Trio har tidligere spillet for totalt udsolgte huse i og i Røverstuen i Rebild.

Rebild og omegn

Se flere artikler