Aarestrup Rideklub fejrer 10 års jubilæum

2. juni 2017
Aarestrup Rideklub fejrer 10 års jubilæum

.
Af Helle Schiønning

Det sker lørdag den 10. juni kl. 13.30 – 16.00

Der vil være billed arkade gennem årene, Magnus Qvist og Anne-Grethe Qvist vil komme og dyste en topper kørsel i ægte show stil, og Voltige holdet fra Billund vil komme og give et fantastisk show med akrobatik på galoperende hesteryg – derefter vil det være muligt at prøve hesten, så ta gerne ridehjelm med på dagen.
Tilmelding nødvendig, så vi ca ved hvor mange der kommer – ALLE ER VELKOMMEN – VI GLÆDER OS, siger en glad og spændt Annika Maria Hansen.

BIS 1 er et voltigeringshold (udføre akrobatik på hesteryg) som på nuværende tidspunkt er Danmarks bedste. Vi kommer fra Billund Sportsrideklub og har været i klubben i 9 år.
Vi træner 3 gange pr uge sammen og så hver for sig derhjemme de andre dage. Vi træner både på træhest og rigtig hest og så fysisk selvfølgelig.
Voltigering kræver både styrke, smidighed, udholdenhed, balance, koordination og ikke mindst mod.
Voltigering kan dyrkes både som individuel, gruppe og to mands (pas de deux). Det er delt op i junior og senior klasser hvor aldersgrænsen på et juniorhold er 18 år. Er der en mand der er 18 år skal hele gruppen starte som seniorhold.
Et stævneprogram består af en obligatorisk del og et frit program (kür). Den obligatoriske del består af 8 individuelle øvelser og küren består af et program på 4 min hvor der må være Max 3 mand på hesten af gangen.
Voltigering dyrkes både i skridt for begyndere og sidenhen i galop. Der bruges også meget træning i trav og træningen foregår på både højre og venstre volte.

Vi har lige været i Holland til et stort internationalt stævne hvor vi lå ret tæt på topholdene så vi håber at vi kan få lov til at repræsentere Danmark ved EM til sommer i år.
Vi har et stort udtagelses stævne i næste weekend i Malmø hvor den endelige udtagelse bliver meldt ud lige efter.
Vores hest er Turbo af kloster på 11 år. Han er en stor oldenborg på 180 cm som er god som dagen er lang. Han er en rigtig guttermand der altid giver os en god tur 😃
Holdet her består af piger i alderen 8 – 22 år som efterhånden har trænet sammen i mange år.
Longefører og træner er Maria Louise Rasmussen
Holdets tema i år er: “Legends” (musiklegender der desværre ikke er her mere)

Stort foto: Magnus Quist er rutineret i marathon kørsel og har deltaget til flere landsstævner, EM og DM og vi glæder os til at se ham og Anne-Grethe Qvist til en topper kørsels dyst ved Aarestrup Rideklubs 10 års jubilæum.

Rebild og omegn

Se flere artikler