65.000 kr. uddelt til tre lokal områder i Rebild Kommune

12. februar 2018
65.000 kr. uddelt til tre lokal områder i Rebild Kommune

Rift om pladserne ved events i Rebild

.
Af Helle Schiønning

14 lokal områder har haft mulighed for at søge puljen borgerbudget sundhed for pengene.

7 lokalområder havde fremsendt motiverede ansøgninger, men kun 3 kunne få penge.

De tre heldige lokalområder, der i fredags ved en lille ceremoni i byrådssalen på rådhuset i Støvring, hver fik overrakt 65.000 kr. til at skabe sundhed for, var Bælum, Ravnkilde og Veggerby.

Nu skal borgerne i Bælum, Ravnkilde og Veggerby være med til at bestemme hvad pengene skal bruges til.

Eneste krav fra kommunen er, at valget skal ske demokratisk, og at pengene skal bruges på at skabe sundhed – enten mentalt eller fysisk.

Læs også:

Sundhed, fællesskab og sammenhold
Sundhedsudvalgets formand Lene Aalestrup udtaler:

“Det er nu 4. gang kommunen uddeler Sundhed for pengene, og erfaringen er, at pengene skaber masser af liv lokalt. Aktiviteterne gør noget for sundheden, men det er faktisk lige så interessant, at borgerne i løbet af processen styrker det lokale fællesskab. Nye folk bliver inddraget. De få regler, som Sundhed for pengene er underlagt, skaber kreativitet og energi til netop det pengene er tiltænkt, nemlig styrkelse af lokale netværk og livskvalitet.

Bælum, Ravnkilde og Veggerby har skrevet nogle meget motiverende ansøgninger og har masser ideer til hvordan der sikres en god demokratisk proces i lokalområderne.
Jeg ser meget frem til, at følge de tre lokal områder det næste års tid, hvor sundhedsfremme og forebyggelse kommer i fokus.”

Rebild og omegn

Se flere artikler